Mazejeva je v prvem krogu prepričljivo v obeh vožnjah premagala Rusinjo Ano Sorokino, ki je pravico do nastopa dobila s posebnim vabilom eni domači tekmovalki. V četrtfinalu je naletela na 18-letno Švicarko Wendy Holdener, eno izmed najboljših mladink na svetu, ki jo je premagala v obeh vožnjah.

»Malo sem bila prazna. Ni bilo prave energije. Nisem se znašla, zato nisem mogla napadati na vso moč. Wendy Holdener je smučala dobro in je bila boljša. Vsak dan nimam na voljo vseh atomov energije. Skušala sem dati iz sebe vse, kar imam. Proga in vzdušje sta bila odlična. Letošnje tekmovanje na glavnem razstaviščnem centru je bilo lepše kot lani na Lužnikih. Taka tekma v velikem mestu, kot je Moskva, je spektakel. V Münchnu na novega leta dan so bili še svetlobni učinki, ki so še bolj popestrili dogajanje, zato je bila nemška tekma boljša in še večji spektakel. Vsaj kar se tiče mene, pa dogodka ni mogoče primerjati s koncem prejšnjega tedna v Mariboru, kjer je bilo vzdušje enkratno in nepozabno,« je po tekmi povedala Tina Maze.

Konkurenca je bila okrnjena, saj je manjkala kar polovica povabljenih. Iz samega vrha svetovnega pokala deklet je v Moskvi nastopila le Mazejeva. Manjkale so Nemka Maria Höfl-Riech, Američanka Lindsey Vonn, ki sta skupno v pokalu druga in tretja, in Avstrijka Kathrin Zettel. Dürrova je v velikem finalu premagala Slovakinjo Veroniko Velez Zuzulovo, tretja pa je bila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je tako v slalomskem seštevku prednost pred Mazejevo povečala na 33 točk.

Tekma v Moskvi je bila zadnja pred svetovnim prvenstvom, ki se bo v Schladmingu začelo v torek. Mazejeva bo baterije polnila na morju v Gradežu, kar je že ustaljena praksa. »Dva dni ne bom obula smučarskih čevljev, kar bo blagodejno za moje noge. Drugačno okolje me bo spet navdalo z energijo, da bom šla lahko znova na polno,« se kratkega predaha veseli Mazejeva in dodala, da bi z dvema zlatima kolajnama v Schladmingu več kot izpolnila svoje cilje.

Mazejeva se je v Rusiji ozrla tudi v naslednje obdobje proti olimpijskim igram prihodnje leto v Sočiju. »Olimpijske igre so za vsakega športnika največje tekmovanje. Uspeh na olimpijskih igrah je več od vsega drugega, več kot globus. Upamo, da bo do starta v Sočiju vse potekalo dobro in se bom lahko borila za najvišja mesta,« je končala Mazejeva.

Med moškimi je Hirscher v finalu ugnal Šveda Andreja Myhrerja, Hrvat Ivica Kostelić pa v dvoboju za tretje mesto Nemca Felixa Neureutherja. jo