1. Cortina d'Ampezzo (Italija) je znana kot »kraljica Dolomitov«, saj je najbolj elegantna v regiji in je bila izbrana za snemanje marsikaterega filma, med drugim filma o Jamesu Bondu Samo za tvoje oči (»For Your Eyes Only«) in originalnega Rožnatega panterja (»Pink Panther«). Tivoli je sofisticirana restavracija z eno Michelinovo zvezdico, kjer so specialitete predvsem divjačina in različne gorske jedi. Rezervacije so potrebne kar zajeten čas vnaprej. El Toula je preurejen skedenj, ki danes velja za najbolj prefinjeno restavracijo v mestu. Michelin jim je dodelil troje vilice (skoraj zvezdica). Rifugio Scotoni, nekoč gorsko zavetišče, na poti do gore Lagazuoi, ima odlično meso z žara in lokalne specialitete. Da Beppe Sello, Baita Fraina in Lago Scin imajo po dvoje Michelinove vilice.

2. St. Moritz (Švica) je med najbolj znanimi ekstravagantnimi in modnimi zimskimi letovišči v Alpah. Gurmanom v tej legendarni vasi priporočamo bivanje ali samo gurmanski izlet v izjemnem hotelu Carlton St. Moritz s petimi zvezdicami, kjer vas bosta očarala ekskluzivno vzdušje in skoraj baročna ambientalna pravljica s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki bo zadovoljila še tako zahtevnega gosta. Impresiven hotel z izjemno kuhinjo je eden redkih, ki ustvarjajo nepozabne spomine, in si ga boste želeli ponovno obiskati.

3. Courchevel (Francija) je eno redkih zimskih letovišč s kar nekaj restavracijami z Michelinovimi zvezdicami. Restavraciji Chabichou in Le Bateau Ivre se lahko pohvalita vsaka z dvema. Za pravo francosko vzdušje in lokalne specialitete, predvsem pašteto iz gosjih jeter (»foie gras«), si rezervirajte Le Bistrot du Praz v Courchevelu, ki ga priporoča Michelin. La Formagerie ponuja daleč najboljši fondi v mestu, medtem ko je La Cendree ena najboljših italijanskih vinskih kleti v regiji.

4. Za Kitzbühel (Avstrija) pravijo, da je odlična izbira za samske. »Kitz« ima okoli 140 barov in restavracij, od glasnih pubov do izjemno šik gurmanskih točk. Priporočamo hotel Schwarzer Adler Kitzbühel v samem središču mesta, ki pooseblja pravo tirolsko vzdušje, mestni vrvež, čudovito naravo in izjemno prefinjenost. Hotel je prejel nagrado za oblikovanje, restavracija pa se lahko pohvali s štirimi Michelinovimi vilicami. Sobe so naravnost fantastične, okusi pa sanjski.

5. Davos (Švica) je raj za deskarje na snegu z odličnim deskarskim parkom in dobrimi progami za nočno smuko. Sicer 10 kilometrov oddaljena, a nepozabno odlična je moderna in elegantna restavracija La Vetta z eno Michelinovo zvezdico. Po okus dveh se boste peljali 25 kilometrov iz središča Davosa, v Burmanns Chesa Pirani, kjer bo strast glavnih kuharjev vrela na vsakem krožniku. Za najzahtevnejše pa bo Schauenstein s tremi zvezdicami pričaral pravo kombinacijo kakovostnih sestavin. Nebrzdano kuharsko strast je mogoče okusiti v kreativnih podrobnostih. (www.restaurantclub.si) abr