V Moskvi je bila na startu nekoliko okrnjena zasedba, saj je nastop odpovedalo kar 15 izmed najboljših tekmovalcev in tekmovalk, med njimi v ženski konkurenci tudi Maria Höfl-Riesch, Kathrin Zettel in Lindsey Vonn.

Mazejeva je po zmagi v Mariboru ponovno ciljala na visoko uvrstitev, saj se z Američanko Mikaelo Shiffrin bori za slalomski mali globus, toda njen napad na vrh se je končal že v četrtfinalu, kjer jo je izločila 18-letna Švicarka Wendy Holdener, ena izmed najboljših mladink na svetu, ki je bila boljša v obeh vožnjah. Pred tem je Mazejeva v prvem krogu prepričljivo v obeh vožnjah premagala Rusinjo Ano Sorokino, ki je pravico do nastopa dobila s posebnim vabilom eni domači tekmovalki.

Moskve se ne da primerjati z Mariborom

"Malo sem bila prazna. Ni bilo prave energije. Nisem se znašla. Nisem mogla napadati na vso moč. Wendy Holdener je smučala dobro in je bila danes boljša. Vsak dan nimam dovolj atomov energije. Proga in vzdušje sta zelo dobra. Danes je bilo tekmovanje boljše kot lani na Lužnikih. Taka tekma v velikem mestu, kot je Moskva, je spektakel. V Münchnu na novega leta dan so bili še svetlobni učinki, ki so že bolj popestrili dogajanje in je bila nemška tekma zato še boljša in še večji spektakel. Tudi tukaj pa je bilo vse zelo dobro. Je pa res, da vsega skupaj, vsaj kar se mene tiče, ni mogoče primerjati s koncem prejšnjega tedna tedna, kjer je bilo vzdušje enkratno in nepozabno. Tukaj me enostavno ni bilo. Sem skušala dati vse iz sebe, vse kar imam," je po tekmi povedala Mazejeva, ki je za preboj v četrtfinale prejela 30 točk, Shiffrinova, ki je na koncu osvojila tretje mesto, pa 60, tako da je razlika med njima v slalomskem seštevku svetovnega pokala sedaj 43 točk.

Mazejeva ima v skupnem seštevku svetovnega pokala enajst tekem pred koncem sezone že 1694 točk, Höfl-Riescheva 806, Vonnova pa 740. Seštevek obeh zasledovalk ne doseže izkupička Mazejeve.

Hirscher je v finalu ugnal Šveda Andreja Myhrerja, Hrvat Ivica Kostelić pa je v dvoboju za tretje mesto za stotinko ugnal Nemca Felixa Neureutherja.

Sledi Schladming

Tekmovalce sedaj čaka še tekmovanje leta; v Schladmingu bo svetovno prvenstvo potekalo od 5. do 17. februarja. "Vse skupaj je zelo naporno. Sedaj imam dva dni premora, dva dni počitka. Ne bom obula smučarskih čevljev, noge se bodo tudi tako malo rehabilitirale. Drugačno okolje me bo spet navdalo z energijo in bom šla lahko znova na polno," pravi Mazejeva.

Potek tekme:

Mazejeva je v prvi vožnji osmine finala prepričljivo opravila z Rusinjo Anno Sorokino in v cilj prišla s prednostjo 50 stotink sekunde, podobno pa se je razpletel tudi njun drugi obračun, saj je Črnjanka v četrtfinale napredovala s prednostjo 1,04 sekunde. Za nastop v polfinalu se bo Mazejeva pomerila s Švicarko Wendy Holdener.

V četrtfinalu je Mazejeva naletela na razpoloženo Holdenerjevo, ki je bila boljša v obeh vožnjah. V prvi je Švicarka Mazejevo premagala za 38 stotink, v drugi pa je prednost povišala na 58 stotink. Slovenka je tako že končala z nastopi v Moskvi, za uvrstitev med najboljših osem pa bo prejela 30 točk.

Največja tekmica Mazejeve v slalomski razvrstitvi Američanka Mikaela Shiffrin je osvojila tretje mesto in zanj prejela 60 točk, s čimer je prednost pred Črnjanko v slalomskem seštevku povečala na 43 točk.

Pri ženskah je zmago presenetljivo slavila Nemka Lena Dürr, ki je na tekmo prišla kot zamenjava za Höfl-Rieschevo, v moški konkurenci pa je zmagal favorit Marcel Hyrscher.

________________________________

Finale:

ženske:
Dürr - Velez Zuzulova +0,43

moški:
Hyrscher - Myhrer +0,16

Za 3. mesto:

ženske:
Shiffrin - Holdener +0,98

moški:
Kostelić - Neureuther +0,01

________________________________

Pari polfinala:

ženske:
Velez Zuzulova - Holdener +0,14
Dürr - Shiffrin +0.05

moški:
Hyrscher - Kostelić +0,29
Myhrer - Neureuther +0,10

________________________________

Pari četrtfinala (Ž):

Holdener - MAZE +0.58
Velez Zuzulova - Poutiainen +0.06
Dürr - Hansdotter +0,59
Shiffrin - Kirchgasser odstop

Pari četrtfinala (M):

Hyrscher - Byggmark +0,74
Kostelić - Chodunsky +0,01
Myhrer - Dopfer +0,20
Neureuther - Grange +0,28

________________________________

Pari osmine finala (Ž):

MAZE (Slo) - Sorokina (Rus) +1,04
Holdener (Švi) - Geiger (Nem) +0,93
Poutiainen (Fin) - Hosp (Avt) +0,00
Velez Zuzulova (Slk) - Daum (Avt) +1,22
Hansdotter (Šve) - Thalmann (Avt) odstop
Dürr (Nem) - Pietilä-Holmner (Šve) +0,34
Kirchgasser (Avt) - Schild (Avt) +1,09
Shiffrin (ZDA) - Phelan (Kan) +2,05

Osmina finala, tabela (M):

Hirscher (Avt) - Johansen (Nor)
Byggmark (Šve) - Herbst (Avt)
Moelgg (Ita) - Chodounsky (ZDA)
Kostelić (Hrv) - Horošilov (Rus)
Myhrer (Šve) - Haugen (Nor)
Dopfer (Nem) - Hörl (Avt)
Gross (Ita) - Grange (Fra)
Neureuther (Nem) - Feller (Avt)