Rok Perko:Težko mi je pri srcu. Andreja imam za brata, prijatelja. Spominjam se, kako sem v njegovi bližini doživljal njegovo prvo zmago svetovnega pokala, kako smo si nekoč po tekmi v Beaver Creeku podelili priznanja za zadnja tri mesta. Če v ekipi ne bi bilo Andreja Jermana, bi bil izgubljen.

Vlado Makuc: Andrej Jerman je v slovenski smučariji 30 let in dobro se spominjam njegovih začetkov. Tedaj sem bil trener v smučarskem klubu Novinar. Ves čas sem spremljal njegovo pot. Hvala mu za vse, kar je storil za slovensko alpsko smučanje. V smučarski zvezi si bomo po najboljših močeh prizadevali, da ga obdržimo v reprezentanci, najmanj pa mu lahko obljubimo sodelovanje do konca te sezone.

Andrej Šporn: Andreju se zahvaljujem za vse. Ko sem se iz reprezentance za tehnične discipline pridružil hitri, mi je zelo veliko pomagal. Na začetku sem bil večkrat izgubljen. Upam, da bo ostal še naprej v slovenski reprezentanci, saj ga tekmovalci potrebujemo.

Jure Košir: Pred 20 leti se nam je zdela smukaška zmaga svetovnega pokala znanstvena fantastika. Jerry je dosegel več kot eno. Vesel sem, da sem nekoč smučal z njim. Andrej je nedvomno pionir slovenskih uspehov v hitrih disciplinah.