Spomin na njegove dosežke se je znova obudil prav v teh dneh. Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer je v soboto s prvim mestom na tekmi v poletih v Vikersundu izenačil rekord 46 zmag v svetovnem pokalu legendarnega letečega Finca.

Nykänen po koncu zelo uspešne tekmovalne kariere ni bil več tako uspešen v navadnem življenju. Zabredel je v številne, predvsem z alkoholom povezane težave, na račun njegovih še vedno živih uspehov pa želi marsikateri poslovnež dvomljivega slovesa zaslužiti kakšen evro.

In tako je očitno bilo tudi v zadnjem razvpitem primeru domnevnega izginotja, zdaj 49-letnega Finca. Nykänen bi moral nastopiti v baru Morton v majhnem kraju na vzhodu Finske Rautalampiju, vendar pa ga, ko bi se moral pojaviti na odru, kjer naj bi zbrano množico zabaval s pevskim nastopom, ni bilo na spregled. Oba njegova pevska nastopa sta bila razprodana, a se nekdanji šampion brez predhodnega obvestila ali opravičila ni prikazal. Lastnik lokala je bil besen kot ris, o odpovedi pa je obvestil rumene medije, ki so seveda nemudoma pograbili zgodbo ter se razpisali o izginotju skakalne legende.

Novinarji časnika Iltalehti so legendo vendarle našli. Kje drugje kot ob pijači v nekem drugem lokalu. V prvi izjavi se je Nykänen pridušal: "Želel sem le, da me pustijo pri miru in upam, da me ne bodo več nadlegovali."