Dnevi slovenske kulture se bodo začeli v ponedeljek, 4. februarja, z odprtjem razstave slovenskih filmskih plakatov Pridite v kino!, ki jo je pripravila vodja muzejskega oddelka Slovenske kinoteke Metka Dariš. V ponedeljek bo potekala tudi projekcija dokumentarnega filma Spomini med koši - Ivo Daneu, po filmu se bosta v pogovoru predstavila Daneu in Skansi.

V okviru Dnevov slovenske kulture bodo prikazali tudi film Metoda Pevca Aleksandrinke, režiser bo tudi gost pogovora. Prikazali bodo še filma Slavka Hrena, in sicer Toporišić - Samotni jezdec skozi neprijazen čas in Mila, naša Mila - portret Mile Kačič. Poleg tega so napovedani dokumentarci V letu hip-hopa Borisa Petkovića, Presihajoče jezero - zadnji čoln Jasne Hribernik in Ivana Kobilica - portret slikarke Marte Frelih.

Poleg filmov bodo med raznovrstnimi dogodki gostili tudi umetnika Henrika Neubauerja, s katerim se bo pogovarjal režiser Črt Škodlar. Predviden je še nastop prve violinistke zagrebške filharmonije Sidonije Lebar in violončelista Stina Lebarja. V glasbenem programu je napovedan poleg tega tudi koncert ansambla Sudar.

Dnevi slovenske kulture bodo potekali v prostorih Kulturno-informacijskega centra (KIC) in Slovenskega doma, na zagrebški Filozofski fakulteti pa bo potekal kratek tečaj slovenskega jezika.

V Zagrebškem gledališču mladih (ZKM) bo v nedeljo, 10. februarja, gostovalo še Mestno gledališče ljubljansko z dramo Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskega Nevihta v režiji Jerneja Lorencija.