"Žal nam je, da nismo osvojili kolajne, vsi skupaj pa smo lahko ponosni na španski dosežek," je dan po porazu v tekmi za bronasto odličje s Hrvaško dejal slovenski selektor Boris Denič in dodal: "Fantom lahko samo čestitam. Upam, da bomo nadaljevali v tej smeri ter tudi v naslednjem obdobju ostali v evropskem in svetovnem vrhu. Lepo je biti sestavni del najboljših, upam, da ne bomo zadnjič. Naredili bomo vse, da ostanemo del rokometne elite. V minulem mesecu smo garali za uspeh in moji izbranci so si ga tudi zaslužili."

Tekme s Hrvaško si ni ponovno ogledal

"Tekme za bronasto odličje si nisem ogledal, saj imam pravilo, da ne gledam tekem, ki sem jih izgubil. Na tekmi s Hrvati, ki je bila naša deveta, so nas pokopale tehnične napake, ob tem pa tudi nismo imeli prave telesne potence, da bi se v najbolj odločilnih tekmah lahko tudi z močjo zoperstavili tekmecem. Igralci so bili močno utrujeni, ob naši hitri igri pa so se stopnjevale tudi tehnične napake v naši igri. Do četrtfinalne tekme z Rusijo smo zdržali, nato pa nismo mogli več slediti takšnemu tekmovalnemu ritmu," je dejal Denič.

Poškodbe so del športa

Slovenija je imela v pripravljalnem obdobju gromozanske težave s poškodovanimi igralci, s seznama so odpadli številni rokometaši, med drugimi Matevž Skok, David Miklavčič in David Špiler, v zaključku prvenstva pa je zaradi poškodbe obsedel tudi do tedaj naš najboljši strelec Dragan Gajić. Bi bila Deničeva "idealna" španska odprava kaj bližje kolajni? "O tem sploh nisem razmišljal, tudi obremenjeval se nisem s tem. V špansko zasedbo sem verjel in ji maksimalno zaupal," je v zvezi s tem odločno dejal Denič.