Mazejeva je bila danes razred zase, saj je imela že na prvi progi daleč najboljši čas, kljub nekaterim manjšim napakam pa je bila najhitrejša tudi v finalni vožnji. Po sobotnem drugem mestu na veleslalomu in današnji zmagi na slalomski tekmi je Črnjanka prvič v svoji karieri osvojila tudi skupni seštevek na Zlati lisici.

Drugega mesta se je danes veselila Švedinja Frida Hansdotter (+ 0,86), tretja pa je bila Avstrijka Kathrin Zettel (+ 1,13), vrstni red prvih treh pa je bil na koncu enak kot po prvi vožnji.

Prednost v skupnem seštevku že ogromnih 848 točk

Črnjanka je dosegla sedmo zmago v tej sezoni in že 17. stopila na zmagovalni oder, od rekordnega števila uvrstitev med prvo trojico v eni sezoni pa ji manjka le še ena. 18 uvrstitev na zmagovalni oder v eni sezoni sta v zgodovini dosegli leHanni Wenzel iz Liechtensteina v sezoni 1979/80 in Švedinja Pernilla Wiberg (1996/97). Mazejeva je po odstopu Nemke Marie Höfl Riesch na prvi progi danes še povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Doslej je skupno zbrala 1654 točk. Razlika med Črnjanko in prvo zasledovalko znaša tako velikih 848 točk. V slalomskem seštevku je Korošica na drugem mestu s 455 točkami, za vodilno slalomistko Američanko Mikaelo Schifrrin (468), ki je bila danes osma, pa zaostaja le 13 točk.

"Ustvarili smo pravljico. Hvala, hvala, hvala."

"Vse skupaj je neverjetno. Morala sem se boriti od starta do cilja," je prvih nekaj besed Mazejeva izgovorila v angleščini po prihodu v cilj. Zmago pa je nato proslavila še s številnimi navijači, ki so uspeh najboljše slovenske alpske smučarke proslavili zelo bučno. Zbrano množico pod Pohorjem je spravila na noge. V prvih nekaj besedah v slovenščini, namenjenih zvestim navijačem, pa je dejala: "Ustvarili smo pravljico. Hvala, hvala, hvala."

"Čudovito je zmagati pred domačim občinstvom. Zabavala sem se, a za zmago sem se morala tudi boriti. Na startu se mi je 'mešalo'. Težko mi je bilo ostati osredotočen. Spodbujala me je krasna množica, zato ni lahko. Prav ponosna sem nase. Med obema vožnjama so me vprašali, zakaj sem tako tečna, ampak včeraj sem se naučila, da moram ostati osredotočena," je takoj po tekmi za TV Slovenija povedala Mazejeva.

V slalomu si je zelo želela zmage, potem ko ji je v veleslalomu načrte pokvarila Američanka Lindsey Vonn, ki jo je prehitela za le osem stotink. Tokrat je bilo povsem drugače. Po vodstvu na prvi progi je prepričljivo potrdila že 18. zmago v svetovnem pokalu z najhitrejšim časom finalne vožnje tudi 55. stopničke v karieri.

Poleg Tine Maze so v prvi vožnji nastopile še štiri Slovenke, ki pa so imele zelo visoke startne številke. Ana Bucik je bila z zaostankom 2,94 blizu uvrstitve v finalno serijo, saj je končala na 33. mestu, Katarina Lavtar, Ula Hafner in Eli Plut pa so odstopile.