Že pred uspehom mladincev, Jaka Hvala se tako domov z mladinskega svetovnega prvenstva vrača s kar dvema zlatima kolajnama, saj je osvojil tudi naslov prvaka v posamični konkurenci, so Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun prav tako zmagale na ekipni preizkušnji. Drugo mesto so s kar 222 točkami zaostanka osvojile Francozinje, tretje pa Nemke.

Za svojimi reprezentančnimi kolegicami so pozneje uspeh ponovili še fantje; Anže Semenič (97,5/98,5 m), Ernest Prislič (95,5/100,5), Cene Prevc (101,5/102,5) in Jaka Hvala (101,0/107,0) so bili tokrat enostavno premočni. Mladi slovenski orli so vodili že po prvi seriji, v finalu pa prednost suvereno obranili. Piko na i pa je v zadnji seriji postavil še Hvala, ki je poletel do rekorda skakalnice - 107 metrov. "Današnja ekipna tekma je bila zelo zanimiva. Vsekakor je zelo lep občutek osvojiti zlato medaljo. Srečni smo. Vsak izmed nas je dobro opravil svoje delo," je po tekmi menil Hvala.

"Z današnjim rezultatom smo izjemno zadovoljni. Izpolnili smo tihe ali pa tudi glasne cilje. Tekma je bila poštena za vse, veter je bil konstanten, tako da so imeli skakalci znotraj skupin enakovredne razmere. Skakalcem je dodaten motiv predstavljalo dejstvo, da so z izjemo Hvale, ki je osvojil svetovni naslov, preostali trije fantje skočili slabše na posamični tekmi. Že zjutraj je bilo v ekipi prisotno pravo razpoloženje. Bili so sproščeni, samozavestni in osredotočeni na nalogo. Vsem je uspelo narediti dobre skoke, tehnično dovršene," je zmago slovenskih mladincev komentiral glavni trener Gorazd Bertoncelj.

"Napovedano je bilo slabo vreme - sneženje in močnejši veter. Odločitev žirije se je izkazala za pravilno, saj je bila tekma poštena z enakovrednimi pogoji," je Bertoncelj dejal o odločitvi žirije, ki je kar za dve uri prestavila moštveno tekmo.