Kranjec (417,6 točke) je bil po prvi seriji 5., v drugo pa je s skokom 232,5 metra napovedal boj za najvišja mesta. Pridobil je dve mesti, ni pa dosti manjkalo do zmage, saj so bile razlike pri vrhu izjemno majhne. Kranjčana sta ugnala le zmagovalec Schlierenzauer (418,7 točk), ki je do zmage prišel z izjemnim drugim skokom (240 metrov), in vodilni po prvi seriji Simon Ammann (418,2). Avstrijec se je s svojo 46. zmago v svetovnem pokalu izenačil z legendarnim Fincem Mattijem Nykänenom.

Poleg Kranjca sta v finalni seriji nastopila še dva Slovenca. Jurij Tepeš (385,6 točk) je v drugo izgubil eno mesto in je končal na 9. mestu, Peter Prevc pa je z 20. nazadoval na 26. mesto (311,7).

Četrti Slovenec na današnji tekmi Matjaž Pungertar pa je z 38. mestom ostal brez finala.

"Robertovo tretje mesto je odličen uspeh. Čestitke Robertu, da se je tudi v drugo zbral in prikazal dober polet. Škoda, da ni imel malo boljših pogojev, kot so jih imeli njegovi tekmeci povsem ob koncu finalne serije, vendar je tretje mesto kljub temu odličen rezultat," je po novem uspehu Letečega Kranjca, ki je osvojil svoje 17. stopničke v svetovnem pokalu in desete v poletih, dejal glavni trener A-reprezentance Goran Janus.

"V drugo sta imela poleg Kranjca veter v hrbet tudi Peter in Jurij, vendar moramo biti s temi rezultati zadovoljni. Jutri je nova tekma in nova priložnost za uspeh. Gremo dalje," je po tekmi razmišljal Janus.

Schlierenzauer, ki je 7. januarja dopolnil 23 let, se je danes vpisal v zgodovino, ko se je po zbiru zmag v svetovnem pokalu izenačil z legendarnim finskim skakalcem Nykänenom, ki pa je bil ob svojem uspehu star 25 let. "To je neverjetna točka v moji karieri. Prelomnica. Ostal sem brez besed," je takoj po uspehu dejal Tirolec, ki je z 240 metri v finalu dosegel tudi daljavo dneva, in dodal: "Moj veliki cilj je 47 zmag. A moram ostati realen in na tleh. V vsakem primeru je danes poseben dan in nisem si mislil, da bom kdaj v karieri doživel kaj takšnega."

Nykänen je svoje zmage dosegel med 18. in 26. letom (1981-1989), medtem ko je Schlierenzauer do starosti, ko je legendarni Finec prvič zmagal v svetovnem pokalu, v žep pospravil že 11 zmag. Schlieri je prvič zmago slavil pri 16 letih, 3. decembra 2006, ko je bil najboljši na olimpijski skakalnici v Lillehammerju.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je Schlierenzauer še povečal prednost pred zasledovalci in je kljub temu, da je izpustil tekmi v Saporu, zbral 940 točk. Na drugem in tretjem mestu sta Norvežana Anders Bardal (743) in Anders Jacobsen (632). Najboljši Slovenec je Prevc (328) na 12. mestu, Kranjec (320) se je po novem uspehu prebil na 16. mesto.