Že prvi skok Urše, ki je meril 97,5 metra, je nakazoval, da bodo slovenske tekmovalke za razred boljše od konkurence. V prvo se je s 100 metro v dolgim skokom še posebno izkazala Rogljeva, svoje pa sta dodali tudi Klinčeva (92,0 m) in Požunova (94,5). Pred Francozinjami so naša dekleta imela kar 120,5 točk prednosti. Še dodatnih 13 točk pa so zaostajale Norvežanke. Bogatajeva (95,5), Klinčeva (91,5), Rogljeva (103,0) in Požunova (99,5) niso popustile niti v drugo in se tako po lanskoletnem bronu v turškem Erzurumu veselile še zlate medalje.

"Današnji skoki so bili veliko boljši oziroma kar super od vseh naših deklet. Na začetku smo nekoliko čakale zaradi vetra. Na splošno nam je tekma uspela, čutile nismo nikakršnega pritiska. Že po treningih smo videle, da smo pred ostalimi, vendar se s tem nismo obremenjevale. Hotele smo narediti le najboljše skoke, kar smo tudi pokazale. Sedaj imam celotni komplet medalj s svetovnega prvenstva. Tokratna medalja bo zraven ostalih dveh, seveda na sredi, saj je zlata," je po tekmi povedala Špela Rogelj.

"Zaradi vetra smo imeli odpovedano poskusno serijo. Priznati moram, da je žirija zelo dobro vodila današnjo tekmo. Veliko dvomov pri samem tekmovanju sicer ni bilo, vendar si kakšne večje napake vendarle ne bi smeli privoščiti. Bila je močna ekipa, kjer je vsaka tekmovalka naredila po svojih najboljših močeh. Zlate medalje smo veseli. Ogrodje mladinske ekipe je izredno močno, nismo imeli šibkega člena. Druge reprezentance so ga imele, povsod je bila ena tekmovalka nekoliko slabše pripravljena. To se nam je poznalo, da smo slavili s takšno razliko," je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Triplat ter dodal, da ogrodje za svetovni pokal, ki se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Saporu, ostaja enako.

V sredo bodo proti Japonski odpotovale Urša Bogataj, Špela Rogelj, Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar in Anja Tepeš, medtem ko je Ema Klinec še vedno premlada za nastopanja na najvišjem rangu tekmovanja.