Kako se počutite v vlogi selektorja, ker ste izpolnili že vse cilje, ki so vezani na tekme svetovnega pokala?

Cilji so izpolnjeni le delno, torej za svetovni pokal, v katerem so bili višji, kot so bili v lanski sezoni. Zelo lepo nam je uspela novoletna turneja, Kranjec je svoje dodal s stopničkami v Saporu in upam, da bomo v tej smeri nadaljevali do finala marca v Planici. Pred nami je še svetovno prvenstvo v Predazzu in serija tekem v poletih.

Ali moč in pripravljenost ekipe rasteta po pričakovanjih in načrtu dela?

Imamo trdno jedro s peterico tekmovalcev Prevc, Hvala, Kranjec, Tepeš in Pungertar, ki so osvojili točke v svetovnem pokalu. Drugi so na nižji ravni, zato se borijo že s kvalifikacijami in z uvrstitvami v finale. Za nameček imamo še težave s poškodbami, saj so zunaj tekmovalnega ritma Šinkovec, ki se je ob padcu na prvem treningu v Beljaku znova poškodoval, Judež, Hrgota, Mežnar...

Začenja se serija tekem po okusu Slovencev, ki so po duši letalci. Najprej poleti v Vikersundu in Harrachovu, nato nemška turneja s skakalnicama v Willingenu in Klingenthalu, ki sta že mali letalnici, ter poleti v Oberstdorfu.

Začenja se kraljevska disciplina in Slovenija ima svojega kralja z Robertom Kranjcem. Cilj je popolnoma jasen, torej gremo na zmago. Robi bo poskušal ubraniti mali kristalni globus za posebno točkovanje poletov, s čimer bi zbirko povečal na tri.

Pred odhodom na polete v Vikersund ste imeli trening v Planici, na katerem ste preizkušali nove drese.

Že dosedanji so kakovostni, a vedno iščemo boljše rešitve, da bi pridobili še kakšen meter pri daljavi. Upam, da bodo dresi postali takšen adut Slovencev, kot so bili posebni modeli čevljev na novoletni turneji za Norvežane.

Čez slab mesec vas čaka svetovno prvenstvo v Predazzu v Italiji. Kako boste izvedli priprave?

Skozi tekme, kar pomeni, da jih ne bomo izpuščali.