Slovenska izbrana vrsta je na svetovnem prvenstvu v Španiji doživela prvi poraz. Po petih zmagoslavjih v skupinskem delu v Zaragozi nad Južno Korejo, Savdsko Arabijo, Belorusijo, Poljsko in Srbijo in v osmini finala nad Egiptom ter v četrtfinalu nad Rusijo jo je po povsem enakovrednem boju v prvem polčasu in prvi polovici drugega v zadnjem delu tekme na kolena položila favorizirana domača izbrana vrsta.

Španija – Slovenija 26:22 (13:12)


Prvi polčas:


10' - Prvi gol na tekmi so v tretji minuti dosegli Španci, nato pa so dvakrat zadeli tudi Slovenci, ki so tako 5. minuti polfinala prvič povedli. Sledile so minute španskih rokometašev, ki so naredili delni izid 3:0 in bi lahko že pred 10. minuto prednost povišali celo na tri gole, a je Škof obranil sedemmetrovko, Dolenec pa je na drugi stran zadel za 4:3.


20' - Razpoloženi Dolenec je zadel še dvakrat in v 12. minuti je bil izid ponovno izenačen (5:5). Toda Španci so nato zaigrali bolje in si hitro priigrali prednost dveh golov, v 19. minuti pa je ta narasla celo na +3 (10:7)


30' – Slovenci še nekaj časa niso uspeli najti načina, kako bi ustavili Špance, ki so jim s štirimi zaporednimi zadetki ušli že na nevarno velikih 5 golov prednosti (12:7). A krizne minute so se še pravočasno končale, da so Slovenci do konca prvega polčasa uspeli močno znižati zaostanek. Ob nekaj obrambah Škofa se je razigral tudi Marguč, ki je zadel trikrat, do izteka 30. minute pa se je španska prednost stopila le na gol (13:12).


V vrstah Slovenije je bil dobro razpoložen Škof, ki je zbral 10 obramb, Marguč in Dolenec pa sta bila s štirimi goli najbolj učinkovita v napadu. Pri Špancih ni nihče izstopal, saj je v prvem polčasu gole doseglo kar 10 različnih igralcev, trije so zadeli dvakrat.



Drugi polčas:


40' – Začetek drugega dela tekme je bil v znamenju obramb obeh ekip, saj so gledalci do 40. minute videli le po dva zadetka na vsaki strani (15:14).


50' - Medtem ko so bili Slovenci še vedno brez rešitev v napadu, so se Španci razigrali in dosegli 6 zaporednih zadetkov, njihova prednost pa je narasla na skoraj že neulovljivih 7 golov (21:14). Dolge minute brez zadetka je v 50. minuti vendarle končal Skube, to pa je bil šele tretji gol Slovenije v drugem polčasu.


60' – Španci so ob visoki prednosti igrali samozavestno in sproščeno, zato so tekmo lahko rutinirano pripeljali do konca, Slovencem pa niso dovolili, da bi se v zaključku približali na več kot na 4 gole zaostanka.


Najboljši strelec je bil s sedmimi goli Marguč, šestkrat pa je zadel Dolenec. Škof je zbral 12 obramb. Pri Špancih je gole doseglo kar 13 različnih igralcev, največ (5) jih je dosegel Canellas.