V nedeljo je na programu še slalom, že v soboto pa bi Mazejevi zmaga prinesla tudi mali globus za prvo mesto v veleslalomskem seštevku. "Veleslalom je moja najboljša disciplina zime. Pokazala sem dominacijo že na začetku sezone. Želim si potrditev ne glede na to, kjer nastopam. Skušala bom napadati in izkoristiti vsak dan posebej tudi na Pohorju, kjer bom skušala z dobro predstavo nagraditi tudi navijače," je napovedala Mazejeva.

V Italiji pridobila nazaj veleslalomske občutke

Zadnji veleslalom za svetovni pokal je bil še pred novim letom na Semmeringu, kjer je bila Mazejeva druga. "Po enomesečnem veleslalomskem premoru je bil šok, ko sem stopila na veleslalomske smuči. Zato sem v četrtek v Pozze di Fassi opravila še dve vožnji, ki sta mi dali tisto, kar sem potrebovala. Našla sem veleslalomske občutke, ki sem jih potrebovala po tako dolgem premoru. Sedaj je na vrsti Maribor, kjer vedno uživam, saj take podore nimam nikjer. Bo bučno in to mi daje dodatno energijo. Grbine poznam, čeprav nisem imela stika s terenom, imela pa sem stik z veleslalomom in zdaj imam ponovno tudi to disciplino v nogah," je dodala Mazejeva.

Massi je optimističen

"V Pozze di Fassi smo imeli od torka do četrtka dobre pogoje za vadbo oziroma smo jih naredili. Prvi dan je bilo ogromno snega in smo delali do polnoči na progi. Drugi dan smo jo še polili in delali do sedmih zvečer. Prvi dan je Mazejeva nato vadila veleslalom, zatem en dan slalom, v četrtek pa znova veleslalom v krajši obliki. Mislim, da smo naredili največ, kar je bilo mogoče v danih pogojih. Veleslalom smo lahko vadili le dva dni in prvi dan ni bil optimalen, v četrtek pa je bilo že veliko bolje in je bila spet stara Tina. Upamo, da bo na Zlati lisici dobro smučala, da bo osredotočena in v tem primeru ne dvomim, da bo dosegla dober izid," je bil prepričan Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Za avtograme jo prosijo že zjutraj

Mazejeva je že v dneh pred tekmo pritegnila veliko pozornost javnosti v štajerski prestolnici. "Pozornost je zelo velika, neprimerljiva s prejšnjimi leti. Že v Italiji, kjer sem ta teden trenirala, so me čakali že zjutraj, še preden sem odprla oči, da bi dobili avtograme ... Ob sebi imam ekipo, ki ji lahko zaupam, kar je zame, ki sem občutljiva oseba, še toliko bolj pomembno. Zmagovalka sem lahko zaradi talenta, dobrega dela in vrhunske ter strokovne ekipe v zadnjih petih letih. Tako je lahko zmagovati. Sem že prej dokazala, da lahko nizam vrhunske izide, saj sem že pred samostojno ekipo trikrat zapored zmagala, celotno sezono pa nismo bili sposobni tega storiti. Pomemben je vsak dan, tudi v poletni sezoni, ko se je zgradila bazična pripravljenost za letošnjo izredno zimo," je pojasnila Mazejeva.

Mazejevo bodo v Mariboru spodbujali tudi njeni navijači, saj bo osem avtobusov prišlo iz njene domače Črne na Koroškem, dva iz okolice Odrancev v Prekmurju ter še dva avtobusa godbe iz Črne ter Vuzenice.