Armstrong je pretekli teden v pogovoru z voditeljico Oprah Winfrey priznal, da je med letoma 1999 in 2005 jemal prepovedana poživila, vendar obenem zanikal, da se je dopinga posluževal tudi leta 2009, ko je Tour končal na tretjem mestu. Da kolesarski šampion še vedno laže, pa je prepričan Bradley Wiggins.

»Ko sem spremljal intervju, sem postal rahlo čustven, saj je toliko let lagal zelo prepričljivo. Vznemirjen sem bil predvsem zaradi sezone 2009/2010. Spomnim se, kako sem z njim z ramo ob rami tekmoval in ga videl na vrhu Verbiera (dirka po Romandiji, op.p.) in nato še teden kasneje na doping kontroli v Ventouxu. To ni bil isti človek. Samo posnetke njegovih nastopov si je treba pogledati. Ničesar, kar pride iz njegovih ust, mu več ne verjamem,« je bil oster Wiggins, ki je pred izbruhom afere Armstronga zelo spoštoval.

»Bil sem njegov navijač. Spomnim se, kako je zmagal na dirki v Oslu leta 1993. Takrat sem ime 13 let. Nato je zbolel za rakom, se vrnil in osvojil Tour de France. Bil sem zares navdihnjen,« je priznal Britanec in dodal: »Njegovo priznanje je bilo zame zares boleče, a nato sem postal jezen in si mislil: 'Kakšen kreten!' Vse skupaj je bilo zelo težko pojasniti mojemu sinu, saj je njegov oče zmagal na isti dirki kot Armstrong. Vendar se meni glede dopinga nikoli ne bo treba pogovarjati s sinom, saj sem na dirki zmagal na pošten način,« je zaključil Wiggins.