Ivan Lendl je enako ugotovil, da je Đokovićeva telesna pripravljenost (s slovaškim trenerjem Vajdo sta skupaj že sedem let in nič ne kaže, da bi šla narazen) del njegove odločilne prednosti. Zato je pripravil Andyju Murrayju izjemno naporen program treninga, v katerega sodi tudi vsakodnevno namakanje v ledeni kopeli. Moč Škota je občutil Francoz Jeremy Chardy in v četrtfinalu že po manj kot dveh urah dotolčen zapustil igrišče ter pred francoskimi novinarji izjavil, da to, kar je delal Murray z njim, ni človeško: »Vse sem naredil, kar znam, pa vse skupaj ni bilo dovolj niti za tri poštene točke. Je pa dobro, da me ni dobil v roke Đoković. Zapustilo bi me veselje do tenisa.« Lendl ničesar ne prepušča naključju. Ko je Murray po pozni večerji že legel v posteljo, je Ivan ukazal trening pod reflektorji v areni Hisense, kjer se drugi teden turnirja ne igra več. In Andy je z dvema sparing partnerjema na drugi strani mreže udarjal do polnoči. Polfinale in finale se namreč vedno igrata zvečer.

Potem ko je 19-letna Američanka Sloane Stephens, doma s Floride, premagala Sereno Williams, je presenetljivo dobila čestitko samega ameriškega predsednika Baracka Obame, ki sicer že ves teden v Washingtonu proslavlja svoje ustoličenje. Zdaj pričakuje čestitke od svojega predsednika in oboževalca Aleksandra Lukašenka tudi Belorusinja Viktorija Azarenka (azar je po indijsko mrzlica). Toda težko se bo strogi Lukašenko sprijaznil z razvpitim pevcem Redfoojem, ki je med polfinalom Azarenke s Stephensovo sedel v Viktorijini loži s širokimi sončnimi očali z belim okvirjem in z razmršeno pričesko. Vedno socrealistično oblečen, počesan na prečko in s pristriženimi brčicami je bil Lukašenko verjetno zgrožen.

So pa Avstralci tako zasvojeni s tenisom, posebej v državi Victorii z glavnim mestom Melbourne, ki bo čez dober mesec v Albert parku gostilo prvo dirko sezone formule 1, da resno razmišljajo o tem, da bi se vsakoletnemu avtomobilskemu spektaklu odpovedali. Še zlasti ko je pred dnevi prišlo na dan, kako velike denarje lastnik formule ena Bernie Ecclestone zaračunava za pravice dirke, ki doslej domačinom še nikdar ni prinesla dobička. Verjetnost, da bi se dirki odpovedali, je sicer zelo majhna, kajti ustrašil se je tudi Ecclestone. Se je pa zgodilo, da je dosedanji generalni sponzor dirke, letalska družba Quantas, odpovedal sodelovanje in se preselil na tenis. Razlog? Na tenis v Melbourne se prileti v poslovnih in luksuznih letalskih sedežih, na formulo ena pa v nizkocenovnih letalih. Tudi šport je pač v skrajni domeni posel in politika. Prav v avstralskem parlamentu se je pred dnevi izpraznilo poslansko mesto in zanj se poteguje Nova Peris, prva aboridžinska športnica, ki je na olimpijskih igrah osvojila zlato kolajno v hokeju na travi. Tudi zato politika potrebuje šport.