PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Zambija-Nigerija /dvostranska stava/
2
Zambijci so me na prvi tekmi razočarali, saj kljub premoči in igralcu več niso uspeli "dokončati posla", tako kot bi se od aktualnih prvakov to pričakovali. Na drugi strani imamo razjarjene Nigerijce, ki so proti Burkini Faso v 90. minuti zapravili zmago in bodo danes naredili vse, da si izboljšajo možnosti za napredovanje. Orli so v prvem krogu enostavno pokazali več.

Nogomet - Avstralija - 1.liga

Melbourne-Sydney FC/+1/
2
V derbiju večera se bosta pomerila Melbourne in Sydney, za katerega brca tudi Alex Del Piero. Italijanski veteran se je dosedaj že ustrezno navadil na avstralski stil "soccerja" in moštvo se je z njim očitno dvignila. Na zadnji tekmi so se nad Wellingtonom znesli kar s 7-1 in gredo v tale obračun zelo samozavestni. Kvote so pa pač postavljene glede na položaj v prvenstvu, kjer je Melbourne tretji, Sydney pa šele sedmi.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

CSKA-Unicaja/+18/
2
Zadeve v skupini E so bolj ali manj jasne. CSKA bo težko izgubil prvo mesto, Unicaja pa se bo počasi začela osredotočati na ACB ligo, saj je sezona v Evropi za njih bržčas pri koncu, tudi če jim nekako tule uspe zmagati. Gre za kakovostno zasedbo, ki se letos v nobeni izmed sedmih tekem v gosteh ni pustila razbiti, razen mogoče Sieni. Pričakujem, da bodo večji del tekme sicer zaostajali, a do rezultatskega masakra tule ne bi smelo priti. Za vsak slučaj izbiram varnejšo opcijo +18.

Rokomet - Mednarodni - SP (v Španiji)

Španija-Slovenija/+5/
2
Dvomim, da se bodo naši junaki pustili zmleti v španski kotel. Ko zmagaš kar sedem tekem zapored, je samozavest v oblakih, s tem pa prideta tudi odločnost in pogum. Mlada slovenska reprezentanca po kakovosti za nasprotnikom ne zaostaja, so pa na strani Špancev domač teren in posledično verjetno tudi sodniški kriterij. Predstavljam si, da je strokovni štab ekipo države gostiteljice preučil do potankosti, po uvrstitvi med štiri pa bo moštvu močno v pomoč tudi sproščenost, saj zdaj res nimajo ničesar več za izgubiti. Tudi če proti Špancem visoko izgubijo, bodo v domovini deležni hvale. Kar se gibanja rezultata tiče, osebno pričakujem ves čas tesno vodstvo Španije in na koncu zmago s tremi goli razlike. Upajmo, da se motim v tisto smer, ki bo mojo stavo le še podtrdila!

Tenis - ATP - Melbourne

Murray A.-Federer R.
1
Murray v medsebojnih srečanjih vodi z 11 proti 9, ta dva tedna pa je od Švicarja pokazal tudi več, pa čeprav je imel mogoče res malce lažji žreb. To bi se utegnilo poznati tudi tako, da bo na igrišču bolj svež. Federer naredi več nevsiljenih napak, ni prav spreten pri mreži in ko se par malenkosti sešteje, je težko zmagati. Vsekakor pa to ne bo enostranski dvoboj, ki bi ga bilo konec v treh nizih...še zdaleč ne. Velja omeniti tudi to, da na turnirjih za grand slam Murray Federerja še nikdar ni premagal (0:3)!