Šporn ima po obetavnem sedmem mestu na smuku v Wengnu visoke načrte tudi na svojem najljubšem prizorišču, na katerem se je leta 2010 zavihtel na drugo mesto. Na prvem treningu je bil 12., na drugem tretji, danes pa še osmi.

Drugi čas je vpisal Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,26), vodilni smukač v tej sezoni, ki je bil najhitrejši na obeh prvih treningih. Tretji čas treninga je pripadel njegovemu rojaku Kjetilu Jansrudu (+0,28).

Na startu sta bila še dva Slovenca, ki sta se ob velikem osipu s startne liste približala trideseterici najboljših. Boštjan Kline je dosegel 31. čas (+3,96), Klemen Kosi pa je vpisal 34. čas (+4,41). Na startu ni bilo Roka Perka, ki je včerajšnji in današnji trening izpustil zaradi bolečin v hrbtu.

Razmere na Streifu so, kot se za smukaški Wimbledon spodobi, zelo težke: "Po težavah z meglo v spodnjem delu in mehkejši podlagi so razmere na progi prave. Podlaga je zmrznila, proga je od starta do cilja polita z vodo, ledena, izredno trda, na nekaterih mestih tudi izredno nemirna, tako da se nam obeta tisti pravi, izjemno težki Kitzbühel, kjer bo treba pokazati res vso znanje in pogum ali če drugače rečem, rabiš kar zelo 'ornk jajca', da se lahko sploh vržeš dol in pa napadaš progo," je danes dejal Šporn

Iz slovenskega tabora sicer prihajajo spodbudne vesti o zdravstvenem stanju Andreja Jermana, ki je na prvem treningu padel ter so ga s pretresom možganov prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku. Jermana so zadržali na opazovanju, danes pa so ga že odpustili iz bolnišnice. Slovenski smučar se dobro počuti in se je iz Innsbrucka že odpravil domov.