»Senzacija! Slovenci po dramatični končnici v polfinalu«, »Za zgodovino: Slovenci izločili Ruse in se uvrstili v polfinale« ali pa »Sosedi, bravo! Slovenija senzacionalno v polfinalu proti Špancem« so le nekateri naslovi na hrvaških spletnih portalih, ki vsi v en glas hvalijo varovance Borisa Deniča, ki so sinoči znova pustili srce na igrišču in po razburljivem zaključku premagali Ruse. Hrvati hvalijo Zormana in Prošta, kritično pa so označili grobo igro Rusov, s katero so si včeraj prislužili kar 11 izključitev in tri rdeče kartone.

Odličnih Slovencev včeraj grobi prijemi nasprotnika in zaostanek petih golov v prvem polčasu niso zmedli in na koncu so zasluženo prišli še do sedme zaporedne zmage na prvenstvu ter si zagotovili boj za medalje, kar so nekateri naši rokometaši pred odhodom v Španijo tudi na glas napovedovali. Po izteku igralnega časa je ob velikem uspehu slovenski tabor že na igrišču zajelo veliko veselje, ki so ga podelili tudi z zvestimi navijači na tribunah sicer dokaj prazne dvorane v Barceloni. Igralci so si dali duška tudi v slačilnici, od koder so zvečer na družbena omrežja pricurljale zgovorne fotografije in posnetki, na katerih so dobro vidni zadovoljni obrazi.

V prvem petkovem polfinalu se bo Slovenija ob 19. uri pomerila z domačinom Španijo, ki je včeraj v končnici tekme le strla odpor Nemcev (28:24). Španci so na prvenstvu doživeli le en poraz proti Hrvatom, ki so ga mnogi označili za namernega, saj naj bi imeli domačini tako lažjo pot do finala. Upajmo, da jih bodo trmasti Slovenci za morebitno taktiziranje in preračunavanje jutri kaznovali.

Hrvati upokojili najhujše nasprotnike zadnjih let

V drugem polfinalu se bosta pomerili Danska in Hrvaška. Prva je z 28:26 premagala Madžarsko, naši južni sosedi pa so se znesli nad svojimi starimi znanci Francozi (30:23), ki so jim v zadnjih letih tolikokrat prekrižali načrte, nazadnje so bili Francozi boljši v polfinalu olimpijskih iger v Londonu. Sinoči pa so »kavboji« navdušili rojake, saj so bili večino tekme boljši od galskih petelinov, s prepričljivo zmago pa so, kot so se izrazili sami, najhujše nasprotnike zadnjih let poslali v pokoj. Francozi so v zadnjih letih zmagali na evropskem in svetovnem prvenstvu ter tudi olimpijskih igrah, njihova zlata generacija pa se po neuspehu na letošnjem svetovnem prvenstvu najverjetneje poslavlja.

»Francozi imajo izjemno ekipo, a po tem porazu gredo lahko zasluženo v pokoj. Vesel sem, da smo njihovo zgodbo o uspehu končali ravno mi. Čestitam svojim fantom, ki so se kljub težavam s poškodbami in izključitvi borili do zadnjega. Uspeh bomo na hitro proslavili, nato pa se pripravili na nevarne Dance. Gremo naprej, gremo do konca!« je po tekmi zadovoljno dejal hrvaški selektor Slavko Goluža, ki je pred prvenstvom v domovini poslušal številne kritike na svoj račun, saj se je odločil, da v reprezentanco ne vpokliče legendarnega Ivana Balića, toda po odličnih igrah njegovih fantov, so tudi kritiki utihnili, na Hrvaškem pa so danes že vsi prepričani, da zlata medalja in svetovni rokometni prestol ponovno čakata ravno na njihove rokometaše. Bodo imeli pri tem kaj besede tudi Slovenci?