PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija – Pokal

Malaga - Barcelona
2

Barcelona si je na prvi tekmi privoščila spodrsljaj, ko je v sodnikovem podaljšku dovolila Malagi izenačiti. Položaj je videti kar zahteven, saj je Malaga zelo solidna ekipa, a tokrat Vilanova verjetno ne bo hranil moči svojih nosilcev igre in bo na igrišče poslal udarno enajsterico, ki je v Andaluziji pred 10 dnevi na prvenstvenem obračunu že slavila s prepričljivih 3:1. Tokrat se bo verjetno ponovil enosmerni promet proti golu Malage in najverjetneje bodo Katalonci svojo premoč znali unovčiti za  vsaj minimalno zmago, ki jim bi prinesla polfinalni boj z Realom. (7/10)

Košarka - Evroliga

Fenerbahče Ulker - Khimki Moskva
1

Turki so katastrofalno začeli drugi del evrolige, saj so izgubili na vseh dosedanjih štirih tekmah, to pa ni ravno realno stanje, saj ima Fenerbahče zelo solidno ekipo in dobrega trenerja. Po domačih porazih proti Sieni in Caji LAboral je nezadovoljstvo navijačev v Carigradu vse večje, neprijetno situacijo pa se lahko popravi le z zmago. Himki je sicer v odlični formi, kar sta v tem mesecu občutila Barcelona in Maccabi, a gostovanja so povsem druga zgodba in v vroči turški atmosferi je brez dvoma favorit domačin. Moštvi sta se pomerili že v prvem delu sezone, ko je v Carigradu Fenerbahče zmagal z 92:80, medtem ko je v Moskvi zmaga z veliko sreče in košem ob sireni ostala doma. Očitno Turkom leži igranje s Himkijem, zato pričakujem, da se bo z današnjo zmago začel njihov vzpon. (6/10)

Tenis - ATP – Melbourne

Murray - Federer /+1,5/
2

Murray je imel v dosedanjem poteku turnirja in predvsem v četrtfinalu precej manj dela kot Federer, zato naj bi bil tudi bolj pri močeh, kar mu prinaša celo vlogo favorita. Toda vprašanje je, če je že čas, da Britanec prevzame vlogo drugega najboljšega igralca na svetu, s čimer se izkušeni Fedex zagotovo ne bo strinjal. Pričakujemo lahko zanimiv dvoboj, ki bi se znal zavleči v 4., če ne kar 5. niz, Švicar pa je dovolj izkušen, da bo znal izkoristiti svoje prednosti in priložnosti ter na vsak način poskušal priti do novega finala. Lani sta se igralca trikrat pomerila na trdi podlagi in dvakrat je bil boljši Federer, zato stavnice morda kar nekoliko preveč favorizirajo Škota. (5/10)

Tenis - ATP – Melbourne

Đokovič - Ferrer
1

Đoković je odločen, da leto začne z ubranitvijo lanske zmage v Melbournu, v dosedanjem delu pa je pokazal zelo solidno formo, namučil se je le proti Wawrinki v osmini finala. Ferrer je iz leta v leto boljši in počasi zmanjšuje zaostanek za veliko četverico, a njegov čas še ni nastopil, morda bo presenetil v Parizu, toda na trdi podlagi proti številki 1 nima veliko možnosti za uspeh. (8/10)