»Če bi dobili zadnji dvoboj proti Frickenhausnu, bi bilo precej lažje. Imamo nekaj smole z zdravjem Monteira, poškodovan pa sem tudi sam, saj imam težave s teniškim komolcem. Znašli smo se v nazavidljivem položaju v nemškem prvenstvu, kjer bomo bili trd boj za uvrstitev v končnico, še posebej težka pa bo naslednja tekma. Prvega februarja se bomo namreč na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov pomerili s francoskim Chatresom, za katerega igrajo Avstrijec Gardos, Šved Gerell in Singapurec Gao Ning,« nam je včeraj pojasnil Bojan Tokič, ki je prejel priznanje za najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, hkrati pa je z Namiznoteniško zvezo Slovenije podpisal tudi individualno pogodbo. Poleg Tokiča so priznanja za najboljše slovenske igralce prejeli še Manca Fajmut (članice), Patrik Sukič (mlajši člani), Nina Pavlin (mlajše članice), Ludvik Peršolja (mladinci), Nina Zupančič (mladinke), Darko Jorgič (kadeti), Zala Veronik (kadetinje), Tilen Cvetko (mlajši kadeti) in Katrina Sterchi (mlajše kadetinje).

Tokiča skupaj s Sašem Lasanom in Janom Žibratom, ki ta teden tekmujeta na MP Avstrije, čaka v torek dvoboj evropske lige v Estoniji, ki bi ga morala Slovenija gladko dobiti. V tem primeru se bo 12. maja v Novi Gorici v odločilnem dvoboju za preboj med najboljših 12 evropskih reprezentanc pomerila proti Poljski. Tokič nam je včeraj povedal še žalostno vest, da si je v nedeljo strgal tetivo partner v igri dvojic Aleksandar Karakašević, ki bo od zelenih miz odsoten najmanj šest mesecev.

Slavnostni dogodek je včeraj zaokrožil Jože Mikeln, ki je napisal knjigo Namizni tenis – načrtovanje dela. »V slovenskem jeziku ni veliko literature o namiznem tenisu. Namizni tenis je hitra igra, v kateri je treba zelo hitro razmišljati. Upam, da bo knjiga v korist trenerjem in vaditeljem skupin v našem namiznem tenisu,« je ob rojstvu nove knjige povedal sijajni trener in teoretik 67-letni Jože Mikeln ter pristavil, da če nečesa v življenju ne načrtujemo, ne načrtujemo neuspeha. In prav to je bilo njegovo vodilo pri pisanju knjige.