Dekker, ki je bil zasačen pri uporabi zloglasnega eritropoetina, je za spletno stran svoje managerske agencije povedal, da bo popolnoma predano sodeloval z nizozemsko protidopinško agencijo, s katero bo začel sodelovati v prihodnjih tednih.

"Da bi očistil naš šport, bom sodeloval z protidopinško agencijo. Odločil sem se, da ji bom predal vse svoje znanje, imena, datume in podrobnosti. S tem bo začel proces in upam, da bo tako lažje mojim bivšim sotekmovalcem in kolegom, da tudi oni pomagajo kolesarstvu," je zapisal 28-letni Dekker.

Nekdanji član Rabobanka, Lotta in zdaj Garmina je nekaj podrobnosti o tej temi razkril že v nedavnem pogovoru za nizozemski časnik NRC. Med drugim je dejal, da je EPO začel jemati leta 2006 po predpisu zdravnikov Rabobanka, da se je naslednje leto posluževal krvnih transfuzij in da so ga leta 2009 upravičeno dobili na testu dopinga, saj je prav tedaj užival EPO.

"Zelo lahko je bilo vplivati na nas, saj je bil tedaj doping vseprisoten. Nihče se mu ni upiral, saj je bil to način življenja za nas. Doping je bil pač del mojega posla. Verjel sem, da je avtotransfuzija edina pot do uspeha, kajti nje so se poslužujejo tudi ostali kolegi," je tedaj povedal Dekker.