Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Maroko - Kapverdski otoki
1
Maročani po remiju z Angolo danes morajo zmagati, v kolikor ne želijo o svoji usodi na prvenstvu odločati na zadnji tekmi proti neugodni Južnoafriški republiki. Na roko jim gredo zagotovo slabi izidi nasprotnika v zadnjem času, saj slednji slast zmage ni okusil že na zadnjih petih tekmah.

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - West Ham
1
Navijači topničarjev tudi v letošnji sezoni prav veliko razlogov za zadovoljstvo nimajo. Njihovo moštvo je trenutno šele na šestem mestu, za vrat pa mu dihajo Liverpool, West Bromwich in Swansea. Zmaga proti mestnemu tekmecu, ki v zadnjem času drsi po lestvici navzdol, bi bila za Arsenal še kako dobrodošla, saj bi se znova približal Evertonu in petemu mestu, ki še vodi v Evropo.

Nogomet - Italija - Pokal

Roma - Inter
1,0
Tekmeca sta se pomerila že v nedeljo in se razšla z remijem. V rahli prednosti je Roma, ki bo imela bučno podporo s tribun, a ne bo mogla računati na svojega zvezdnika Daniela de Rossija. Pri Interju imajo precej več težav s poškodbami, saj je vprašljiv nastop Milita, Stankovića, Cassana Samuela, Alvareza in Coutinha.

Košarka - ZDA - NBA

Memphis-LA Lakers
1
Memphis po odličnemu začetku trenutno igra nekoliko manj prepričljivo, kljub temu pa je še vedno peto moštvo lige. Še veliko slabše kaže jezernikom, ki so v globoki krizi, iz katere se nikakor ne uspejo izvleči. Tako jih je v nedeljo premagal skromni Toronto, dva dneva kasneje pa so morali premoč priznati še Chicagu. Pretiran optimizem jih najverjetneje ne prežema niti pred današnjim srečanjem.

Rokomet - Mednarodni - SP

Rusija - Slovenija
2
Slovenski rokometaši so po zmagi nad Egiptom že dosegli najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Izbranci Borisa Deniča so še neporaženi in ne skrivajo ambicij po medalji, a v kolikor se bodo želeli vmešati v ta boj, bo morala najprej pasti Rusija. Slednja je vsekakor premagljiva, a za zmago bo morala Slovenija odpraviti predvsem nezaželena nihanja v igri.