Prejšnji teden je vodstvo slovenskega kluba zaradi ugodne ponudbe prodalo še drugega podajalca Jaysona Jablonskega. Čeprav je ACH Volley na tem igralnem položaju že izgubil Uroša Kovačevića, ki je odšel k Modeni, Američana ne bodo pogrešali. Za seboj ima slabo sezono, v napadu mu je primanjkovalo samozavesti za odločne udarce, trpel pa je tudi sprejem kot bistven element njegove igre. Tako je imel prejšnji teden na prvi tekmi proti Cuneu le 15-odstotno uspešen sprejem. Zbral je tudi vsega štiri točke, kar je celo manj od podajalca pri Cuneu Abdel-Aziza (sicer odličen server), ki je dosegel šest točk.

Trener ACH Volleyja Luka Slabe je v Italijo odpotoval le z dvema sprejemalcema, zato je posegel po taktičnih spremembah. Med sprejemalce je namreč uvrstil libera Daniela Lewisa, ki ga je na tem položaju že preizkušal v srednjeevropski ligi. Kljub temu je Lewis na začetku ostal na klopi, enako kot Jan Klobučar, ki za zdaj še ne žanje Slabetovega zaupanja na najtežjih tekmah. V prvi postavi je proti Cuneu na sprejemu začel kar Alen Šket, ki je kot sprejemalec večkrat zaigral že v mlajših letih in na treningu. Zraven je bil še kapetan Andrej Flajs, kot korektor pa je zaigral Mory Sidibe. Blokerja sta bila Srba Milan Rašić in Borislav Petrović, edini libero je bil Aleš Fabjan, prvi podajalec pa je bil ponovno Gregor Ropret.

Z uvrstitvijo Šketa in Sidibeja v prvo postavo je Slabe želel pridobiti prodornost v napadu, a poizkus se v prvem nizu ni obrestoval. Akcije slovenskega prvaka so bile preveč predvidljive, italijanski velikani ob mreži pa niso imeli težav s postavljanjem bloka. Cuneo si odločilno prednost priigral že pri prvem tehničnem premoru, nato pa jo je do konca niza le še povečeval. ACH je v nadaljevanju prikazal boljšo igro. Pozitiven učinek je imel predvsem prihod Lewisa, ki je zamenjal Šketa. Razlika med tekmecema je bila vse manjša, popolnoma pa je izginila v tretjem nizu, ki je v borbi na razliko pripadel Ljubljančanom. ACH je odlično odprl tudi četrti niz, a njihov nalet se je ustavil, ko je pri Cuneu na teren stopil podajalec Nikola Grbić. Z delno serijo 8:1 je italijanski klub rešil vse dileme in se uvrstil v naslednji krog.

Zdaj bo v ospredju ponovno dogajanje v slovenskih dvoranah, kjer bo ACH Volley s trenutnim kadrom precej manj dominanten. Do konca sezone se lahko pričakuje še kakšna sprememba v kadru, predvsem odhod Lewisa ter prihod novega slovenskega sprejemalca. Vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije pa si je do konca januarja postavilo skrajni rok, ko naj bi bil uradno znan novi selektor moške članske reprezentance. Prva želja vseh je prav trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki tudi sam ne skriva ambicij, da bi postal prvi mož reprezentance, pomisleke ima le pri tem, ali je že prišel pravi čas. Zdaj so se mu delovne obveznosti v klubu zmanjšale za eno tekmovanje, morda pa je prav to trenutek, da izbrana vrsta dobi novega selektorja. vra