Ugiba se, ali ga je vznemiril Ivan Lendl, ki res zvezdniško usmerja Škota Andyja Murraya proti prvemu mestu lestvice ATP. Goran je v Avstraliji vzpostavil že zelo pristne odnose z družino Tomić, z njim pa je že prej navezal stike tudi Slovenec Blaž Kavčič. Pred odhodom »down under« sta Blaž Kavčič in njegov trener Blaž Trupej prišla do sijajne ideje, da našemu igralcu ne bi nič škodilo, če bi mu iz svoje bogate zakladnice tenisa svetoval Goran Ivanišević. Splitčan njune prošnje niti slučajno ni zavrnil, vendar do srečanja na igrišču zaradi slabega vremena ni prišlo. Toda Ivanišević na oba Blaža ni pozabil, saj je, kot smo tudi mi poročali, stal ob igrišču in z zanimanjem spremljal Kavčiča, ko je v prvem kolu v Melbournu premagal mnogo višje postavljenega Brazilca Thomaza Bellucija.

Potem se je nekaj dni nazaj Goran Ivanišević pojavil v loži Bernarda Tomića med njegovim dvobojem z Rogerjem Federerjem. Ivanišević je jasno povedal, da se je s hrvaško družino Tomićev, ki izvira iz Bosne, spoprijateljil že pred dvema letoma v Wimbledonu. Zato Goran ni v središču pozornosti v Melbournu samo zaradi vragolij, ki jih na igrišču uganjata s partnerjem Francozom Cedricem Piolinom, temveč je njegov ugled izrabila tudi avstralska teniška zveza. Prosili so ga, da je postal nekakšen posrednik v sporu med Bernardom Tomićem in kapetanom avstralske reprezentance v Davisovem pokalu Patrickom Rafterjem. Avstralec in Hrvat sta namreč postala večno spoštljiva prijatelja po zgodovinskem finalu v Wimbledonu leta 2001, ko je Ivanišević premagal Rafterja, kmalu pa sta oba prenehala profesionalno igrati.

»Tenis potrebuje Tomića, Tomić potrebuje Avstralijo in Avstralija njega,« je prve pogovore med obema stranema diplomatsko pojasnil Ivanišević in požel nedeljena priznanja tako med Avstralci kot pri družini Tomić.

Goran Ivanišević je najbolj doma v tenisu, kjer zanj enostavno ni skrivnosti. V poslih zunaj tenisa, ki se jih je lotil po končani športni karieri, ni dosegel veliko, preganjali so ga celo upniki. Prav mogoče je, da previdno tipa in zbira okoli sebe igralce (mogoče je tudi Blaž Kavčič v izboru) in igralke, kajti uspeh in dostojanstvo Ivana Lendla ob njegovi nenadni vrnitvi v tenis sta odličen vzor.