V novi vlogi me je presenetil Lewis, enako Šket in Sidibe, ki je sicer s svojo eksplozivnostjo večkrat storil napako. Ekipa je delovala homogeno, zato sem prepričan, da bi kakšen niz lahko dobila tudi v Ljubljani, če bi verjela v svojo moč že na prvi tekmi.

Kar zadeva športni spektakel, so ga veliko bolj vešči v Ljubljani kot v Italiji, zato je treba vsem organizatorjem tekem v Stožicah čestitati. Lahko pa ugotovimo, da so v ACH zaradi finančnih težav morali prodati Kovačevića. Potrebovali bi ga. Če bi igral, bi bilo presenečenje možno. Videlo se je, kako dolgo je ekipa iskala vodjo in v tem iskanju vodje se ni vedelo, ali je to Sidibe, Šket, Flajs ali kdo drug. To mora biti določeno. Mora se vedeti, kdo je glava, kdo srce in kdo ima jajca. Če to ni jasno, se dogajajo stresne situacije, kot so se v prvem in drugem nizu. Tretji niz pa je že bil umetniški dogodek, saj je ACH igral hrabro. Zato mu čestitam enako kot rokometašem Slovenije, ki so pokazali hrabro srce, kar je odbojkarjem manjkalo v Ljubljani. Ko bodo to pri ACH Volleyju razčistili, bo veliko več možnosti za zmage.

Slovenski klubi imajo v primerjavi z italijanskimi, poljskimi in ruskimi precej slabše pogoje. Toda vedno je bilo tako. Na svetovnem prvenstvu leta 1962, ko je bila Jugoslavija sedma, smo igrali bosi.

Vedno pa je pomembno, da imaš v ekipi igralce, ki želijo biti koristni v ekipi. Biti koristen v ekipi je najlepše, kar se lahko dogodi. V življenju in športu pa se moramo osredotočiti na pozitivne stvari, saj nam bo tako precej prijetnejše živeti.