Pri izbiranju novih kandidatov, ki so jih sprva nameravali izbrati 14, a so se na koncu odločili za 13 takih, ki si resnično želijo zagrabiti dano priložnost, so ekipi S projecta priskočili na pomoč tudi Danny McCubbin, ambasador fundacije Better Food Jamieja Oliverja, Joe Gray, mlad in uspešen kulinarik, ki je svojo kuharsko pot pričel prav v izobraževanju Fifteen, ki ga omenjena fundacija izvaja v Londonu in Valentina Fegic Birsa, samostojna svetovalka območne služne Nova Gorica, Zavoda RS za zaposlovanje. Tokratni izbor je namreč potekal tudi s pomočjo zavoda za zaposlovanje, ki so mladim iz Zavoda S pomagali pri promoviranju projekta med mladimi brezposelnimi iz socialno ranljivih okolij, starimi med 18 in 25 let.

Izbor novih članov kuharske akademye se je v soboto zvečer zaključil z dobrodelno S večerjo, ki so jo okoli 50 gostom pripravili Joe Gray ter Zlata in Tadej, ki sta kuharsko kilometrino nabirala v prvi S kuharski akademyi. Vsa sredstva, ki so jih zbrali na večerji, bodo v zavodu namenili financiranju izobraževanja mladih, prav tako kot sredstva za akademyo zbirajo s prodajo kozarcev Speak, ki so jih v zgodbo zapakirali skupaj s Steklarno Hrastnik.

Hkrati je Slokar že napovedal tudi nov projekt, s katerim bodo zbirali sredstva za poganjanje kolesja akademije, in sicer bodo čez dva meseca na (angleški) trg poslali serijo tisočih steklenic vina iz vinarstva Krapež, ki ga bodo prav tako napolnili v steklenice, oblikovane v Steklarni Hrastnik. Posebnost omejene serije vina bo, a bodo steklenice oštevilčene, pri čemer bo vsaka steklenica z nižjo številko nekoliko dražja. »Zadnjih deset steklenic pa bomo ponudili na dražbi,« je napovedal Slokar.