Zauri je v nedeljo v eni izmed rimskih restavracij skupaj s prijatelji in družino praznoval svoj 35. rojstni dan in se po sili razmer prelevil iz slavljenca v junaka. Do nesreče je prišlo, ko se je deklica Giulia napotila na stranišče. Na poti je prečkala z lesenimi deskami slabo zaščiten, štiri metre globok vodnjak in padla vanj.

Obupane krike na pomoč so še pravočasno slišali številni gosti med drugim tudi Zauri, ki je hrabro skočil v hladno vodo in deklico, ki ne zna plavati, s pomočjo vrvi rešil pred utopitvijo. Na kraj nesreče so že kmalu prišli tudi reševalci in prestrašeno Giulio, ki jo je na srečo odnesla brez poškodb, zaradi podhladitve in šoka prepeljali v bolnišnico.

Kasneje se je izkazalo, da je sedemletnica pravzaprav vnukinja nekdanjega legendarnega poljskega nogometaša, danes pa predsednika Poljske nogometne zveze, Zbigniewa Bonieka. »K sreči je vse v redu. Potem ko sem se slišal z njenima staršema in se prepričal, da je vnukinja zdrava, sem Zaurija takoj poklical in se mu zahvalil, ker je rešil življenje moje vnukinje. Dejal sem mu, da mu bom večno hvaležen,« je dejal Boniek.