Znova se je potrdilo, kako veliko prednost je prinesla osvojitev prvega mesta v predtekmovalni skupini, saj ima Slovenija na stežaj odprta vrata polfinala. Če Slovenija v predtekmovanju ne bi nanizala petih zmag, bi jo sinoči čakalo precej težje delo proti Madžarski, Hrvaški ali Španiji ter bi morda danes pripravljala prtljago za pot domov.

Slovenija bo favorit tudi v jutrišnjem četrtfinalu proti Rusiji, ki se je v osmini finala mučila proti Braziliji. Rusi so med vsemi najlažji možni tekmec za preboj v polfinale. Rusija je v zadnjih letih napredovala, a je daleč od nekdanje slave. Slovenija je veliko hitrejša in boljša na vseh igralnih položajih.

Moč Slovenije je kakovosti igralskega kadra, saj ima selektor na voljo 14 igralcev, zato ni nobenega preplaha tudi v primeru, da ima ekipa deset do petnajst minut krize. Zaradi kakovostnega dela slovenskih trenerjev že v mlajših selekcijah so slovenski rokometaši zelo dobro taktično podkovani in bi lahko igrali v vsaki ekipi na svetu. Sloveniji se ne more zgoditi, kar se je Srbom in Poljakom, ki so po vodstvu padli v serijo zgrešenih strelov. Slovenski igralci na zunanjih položajih, Dolenec, Skube, Bezjak, Zorman..., so tako inteligentni in izkušeni, da v napadu skoraj ne delajo napak, zato izgubijo zelo malo žog. Adut Slovenije so po obrambah še podaje Škofa v protinapade, česar pa ni počel odlični vratar Srbije Stanić. Slovenijo je v tekmah, kjer je odločal le en gol, spremljala tudi športna sreča, a brez nje ni zmag.