»Oboževani predsednik ZDA Obama. Zaporniki vojaškega taborišča v Guantanamu vam ob prevzemu mandata iskreno čestitamo in vas prosimo, da, če je v vašem srcu kaj humanosti, nikar ne uresničite obljube iz prvega mandata, da boste Guantanamo zaprli. Pred nekaj dnevi smo namreč po obilni in okusni večerji, hvala ameriškim davkoplačevalcem, sedli pred televizor in gledali eno najbolj obveščenih televizij na svetu Planet TV. Poročala je, da sta naša dva sotrpina v skladu z načrtom razseljevanja zapornikov po svetu iz Guantanama že prispela v državo Slovenijo. Da je tam nastala panika, da matere na hitro pobirajo otroke z igrišč, ljudje zaklepajo duri in da vsakega malce temnejšega, četudi je prišel iz solarija, gledajo sumničavo.

Gospod Obama, ne bi vas motili v tako pomembnem trenutku za vas osebno, vašo družino, ZDA in ves svet, toda malce smo pogooglali to Slovenijo in zgroženo ugotovili, da gre za eno največjih prevar v zgodovini, podobno tisti, da bo v Piranskem zalivu stal otok zabave. Obljubljeno nam je bilo, da se bomo iz Guantanama lahko z družinami naselili v kakšni demokratični, strpni in urejeni državi, po tistem, kar smo prebrali o tej Sloveniji, pa je večina zapornikov padla v depro, nekateri so grozili s samozažigom, drugi so začeli razbijati inventar in malo je manjkalo, da bi prišlo do krvavega upora.

Zamisel, da nas pošljete v to državo, se je lahko porodila v samo hudobnem umu tipa Mengele , saj so razmere v tej Sloveniji tako kaotične, da je Guantanamo v primerjavi z njo Švica. Pa nas ja ne morete poslati v državo, v kateri je že vsaka tretja diploma ponarejena, vsak osmi doktorat prepisan in vsaka šesta finančna transakcija kraja. A veste, gospod Obama, da v tej Sloveniji enkrat dajo brezplačno malico čisto vsem otrokom, tudi nagravžno bogatim, potem jo vsem vzamejo, potem jo dajo samo revnim, a če imajo zasebno hiško, veliko 42 kvadratov, in s slamnato streho, potem ne? Upravičeno slutimo, da se hočete nas guantanamovcev znebiti za vekomaj in nas zato pošiljate v državo, kjer so učinkovito izbrisali 21 tisoč tujcev, v državo, kjer izginjajo referendumski podpisi, milijarde evrov in predvolilne obljube. Potemtakem je mala malica, da v njej izgine dvesto zapornikov iz Guantanama. Res smo na omenjeni televiziji videli tudi demanti politikov, da sta naša sotrpina prispela v Slovenijo, toda poglejte si malo podrobneje to državo. V njej, če politik reče da, to velja samo dva dni, potem je že ne, ki velja pičlih 48 ur, ker potem reče, da sta bila da in ne iztrgana iz konteksta. V tej državi politike preganjajo zaradi korupcije, tisti, ki ga razglasijo za poslovneža leta, pa po dveh letih konča na sodišču zaradi goljufij ter uničenja podjetij, župan prestolnice mora na kolenih prositi sina, da mu vrne denar, premier pa pravi, da je passat dražji avto od volva. Po zbranih informacijah so v Sloveniji drugi največji državni praznik koline in bodoči sosedje nas bodo silili, da se jih kot novi državljani udeležujemo, sami pa veste, kakšen je odnos nas muslimanov do prašičev. V takšnem okolju naši otroci ne morejo normalno rasti, sploh ker se nikoli ne bodo naučili razlikovati med slovenskimi ta belimi in ta rdečimi. Ugotovili smo tudi, da v Sloveniji sneži in da takrat na avtocestah odpovedo stroji, zavlada sodni dan in je zelo verjetno, da bodo nas guantanamovce nagnali očistiti avtoceste z lopatami. Gospod Obama, ne zaprite Guantanama! Raje smo tukaj, pa četudi nas bodo mučili z deskanjem, elektrošoki in samicami, pa četudi si bodo s koranom brisali ta zadnje in zmerjali preroka Mohameda. Samo v Slovenijo nikar!«