V prvem delu svetovnega prvenstva so Slovenci igrali v Zaragozi, v skupini C pa so zmagali na vseh petih tekmah proti Savdski Arabiji, Južni Koreji, Belorusiji, Poljski in Srbiji ter tako osvojili prvo mesto, ki jim je v osmini finala prineslo tekmo z Egiptom.

Po zmagi proti Afričanom se bo Slovenija v sredo v četrtfinalu pomeril z Rusijo, ki je včeraj s 27:26 premagala Brazilijo.

Poleg Slovenije si je danes četrtfinale svetovnega prvenstva v Španiji zagotovila tudi domača reprezentanca. Španci so bili v osmini finala v Zaragozi prepričljivo boljši od Srbije z 31:20 (20:12). V četrtfinalu čaka Špance reprezentanca Nemčije.

Danes zvečer bosta na sporedu še zadnja četrtfinalna dvoboja, v Barceloni med Madžarsko in Poljsko ter v Zaragozi med Hrvaško in Belorusijo. Že v nedeljo so si v osmini finala nadaljevanje SP priborile Nemčija po zmagi nad Makedonijo, Francija po uspehu proti Islandiji, Rusija po zmagi proti Braziliji ter Danska po slavju proti Tuniziji.

Barcelona, osmina finala SP:

Slovenija - Egipt 31:26 (19:11)

Prvi polčas:

15' - Slovenci so tekmo odprli z vodilnim golom Gabra, v naslednjih minutah pa zapravili kar nekaj napadov in Egipčani so po petih minutah vodili z 2:1, kmalu zatem pa še s 3:2. Z goloma Bundala in Dolenca so Slovenci ponovno prešli v vodstvo, a trmasti Egipčani se niso predali in v 12. minuti so izid izenačili na 4:4. Razpoloženi Dolenec je zadel še dvakrat in Slovenija je po polovici prvega polčasa vodila s 6:5.

25' - Očitno je slovenski rokometni stroj potreboval 15 minut ogrevanja, saj so nato po golih L. Žvižeja, Bezjaka in Gajića v 19. minuti Slovenci prvič povedli z vidnejšo razliko (9:5), kar jim je omogočilo lažje nadaljevanje tekme. Egipčani so v naslednjih minutah dosegli dva gola, a tudi napad Slovenije je bil produktiven in v 23. minuti je po golu Kavtičnika prednost narasla na že 5 golov, nato pa so za +8 (15:7) poskrbeli še Marguč, M. Žvižej in Dobelšek.

30' - Egipčani tudi v zadnjih minutah prvega polčasa niso našli načina, kako bi pred odmorom zmanjšali visok zaostanek, ki je po 30 minutah znašal 8 golov (19:11). V prvih 30 minutah sta se v slovenski vrsti v napadu najbolj izkazala Dolenec in M. Žvižej s tremi zadetki ter Škof z osmimi obrambami. Za Egipt so gole dosegli le štirje igralci, največ (5) jih je zabil Mostafa.

Drugi polčas:

41' - Drugi polčas se je začel zelo slabo za Slovenijo, saj so Egipčani v prvih petih minutah naredili delni izid 4:0 in prepolovili svoj zaostanek, selektor Denič pa je med prekinitvijo pošteno okaral svoje varovance. Da se ni tekma povsem zapletla, je nato z dvema goloma poskrbel Dobelšek, po golih Marguča, Bezjaka(2) in M. Žvižeja pa je Slovenija v 41. minuti že vodila z novo najvišjo prednostjo na tekmi (25:16).

46' - Trmasti Egipčani se kljub visokemu zaostanku niso predali, saj so uspeli doseči kar šest zaporednih golov (25:22) in ponovno poskrbeli za precej slabe volje na slovenski klopi, Denič pa je bil primoran vzeti minuto odmora.

54' - Marguč je s sedmih metrov prekinil strelski post Slovenije, a nadaljevale so se minute Egipta, ki je nato zaostanek znižal celo samo na dva gola (26:24). Sledil je odgovor slovenske reprezentance, ki je z goli Dolenca (2) in Skubeta v 54. minuti spet povedla za varnih 5 golov, Egipčanom pa je začelo zmanjkovati časa za velik preobrat.

60' – V zadnjih minutah so Egipčanom pošle moči in zmage Slovenije niso več uspeli ogroziti, saj so uspeli doseči le še dva gola. Varovanci Broisa Deniča so tako vendarle prišli do pričakovane in zaslužene zmage z 31:26, v četrtfinalu pa jih sedaj čakajo Rusi, ki so zagotovo premagljiv tekmec.

Najboljši strelec Slovenije je bil tokrat Dolenec s šestimi goli, Dobelšek in M. Žvižej sta zadela po štirikrat, vratar Škof pa je zbral 14 obramb. V egiptovski vrsti je bil z 10 goli najbolj razpoložen Mostafa.