Javnost je slovenske prvake praktično že odpisala, a sami še vedno verjamejo, da so zmožni napraviti senzacijo. "Naš cilj je prikazati boljšo igro kot v Ljubljani, po možnosti osvojiti niz, če pa se nam ponudi priložnost, pa jo izkoristiti. V Stožicah smo imeli svoje priložnosti, če bi jih izkoristili, bi se tekma lahko odvila tudi drugače. Še vedno verjamemo, da lahko napredujemo, jasno pa je, da naš čaka težka naloga. Moramo biti pogumnejši, a hkrati tudi pametni," meni kapetan ekipe Andrej Flajs.

Trener Luka Slabe je imel v tednu po prvi tekmi nalogo, da fante bolje psihološko pripravi. Po njegovih besedah v Ljubljani že pred tekmo niso dovolj verjeli vase, po tekmi je bilo še slabše. Povsem jasno je, da je bilo na treningih potrebno poskušati izboljšati nekatere tehnične stvari, ki na prvi tekmi niso delovale, predvsem to velja za igro v napadu, bolje pa se je bilo treba pripraviti na bolgarskega reprezentanta Cvetana Sokolova, ki je bil v Ljubljani nezaustavljiv.

Tudi Italijani ne mislijo, da je skupni zmagovalec že odločen. "Vsekakor nas čaka še ena težka tekma. Ljubljančani lahko igrajo mnogo boljše kot na prvi tekmi, zato moramo biti previdni. ACH sem gledal proti Macerati, kjer so igrali izvrstno. Nikakor ne smemo misliti, da smo delo že opravili," opozarja trener Piazza, enakega mnenja pa je tudi zvezdnik ekipe, srbski veteran Nikola Grbić (na prvi tekmi ni veliko igral), ki še vedno zelo spoštuje slovensko ekipo. Cuneo je sicer v zadnji prvenstveni tekmi v nedeljo gladko ugnal Andreoli Latino, s tem pa potrdil dobro formo.

ACH Volley konec tedna ni igral v srednjeevropski ligi, zato pa je bilo dejavno vodstvo kluba. Sporazumno je prekinilo pogodbo s sprejemalcem Jasonom Jablonskim, ki se seli v Katar. Ljubljančani niso bili najbolj zadovoljni z njegovimi predstavami, zato so rade volje sprejeli ponudbo katarskega Al Ahlija. Ali bo klub v svoje vrste zvabil novega sprejemalca (zdaj ima na tem mestu le Flajsa in mladega Jana Klobučarja, lahko pa na tem mestu igra tudi libero Daniel Lewis), zaenkrat ni znano.