Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Rokomet - Mednarodni – SP

Slovenija - Egipt
1

Slovenija je v prvem delu prvenstva navdušila, saj je ena izmed treh ekip, ki še niso doživele poraza. Varovanci Borisa Deniča so si sicer na večini tekem privoščili po en slab polčas, a jih to ni stalo uspeha, na odločilni tekmi proti Srbiji pa so v zadnjih minutah prikazali odločnost in izid spreobrnili v svojo korist. Ni dvoma, da je slovenska vrsta danes v vlogi velikega favorita, poraz proti Egiptu pa bi bil posledica izjemno slabega dneva večine igralcev. Afričani so sicer zmožni kdaj pripraviti tudi kakšno presenečenje, pred prvenstvom so denimo ugnali Srbijo za 15 golov, a v Španiji prav navdušujočih predstav niso pokazali. (8/10)

Košarka - Italija - 1.liga

Siena - Reggio Emilia
1

Siena je po slabem začetku sezone le strnila svoje vrste in prestavila v višjo predstavo. V Evroligi v top16 še ne pozna poraza, tudi v italijanskem prvenstvu pa je vse bližje vrhu. Tokrat jo čaka obisk šestouvrščene Emilie, ki je ne gre podcenjevati, a kvalitetna razlika v prid domačih je občutna, v drugi polovici prvenstva pa si Siena prav veliko kiksov niti ne sme privoščiti, če želi do konca priti do dobrega izhodišča pred končnico. (9/10)

Košarka - ZDA – NBA

New York - Brooklyn
1

Mestni derbi bo prav gotovo pritegnil veliko pozornosti, zmagovalcu pa po tekmi vsaj za kak teden pripadajo pravice do hvaljenja. Brooklyn je Knickse presenetil na prvem letošnjem obračunu, ko je doma slavil po podaljšku, New York pa je potem dobil naslednje dve tekmi. Nazadnje je bilo pred mesecem dni v Madison Square Gardnu 100:86 za domače, tokrat pa bo izid verjetno bolj tesen, saj je Brooklyn v dobri formi (5 zmag na zadnjih 6 tekmah), a zmage bi se vseeno morali veseliti domači, ki se nameravajo do konca sezone z Miamijem boriti za prvo mesto na vzhodu, trenutno pa za vročico zaostajajo le za zmago. (6/10)

Košarka - ZDA – NBA

Chicago - LA Lakers
1

Lakersom ne gre in ne gre, saj tudi po vrnitvi Steva Nasha ne najdejo zmagovite forme. Na zadnjih šestih tekmah so izgubili štirikrat, včeraj tudi proti Torontu, predvsem pa bode v oči njihova porazna statistika na gostovanjih (5 zmag in 13 porazov). To je prav gotovo slaba napoved pred tekmo v Chicagu, saj bodo biki po včerajšnjem nesrečnem porazu po podaljšku proti Memphisu danes še bolj nabrušeni in željni zmage proti slavnemu nasprotniku, ki ga je vedno prijetno ugnati. Glede na dosedanjo formo moštev bi morala zmaga ostati v vetrovnem mestu, a nikoli ne veš, kdaj bo imel Bryant svoj večer. (5/10)