Po pričakovanju največje breme v moštvu nosijo Zorman, Žvižej, Dolenec in Gajić. S svojimi nastopi so zadovoljili, presenetil pa je Mačkovšek. Dosegel je kar nekaj zadetkov, ki so bili izredno pomembni. Po kakovosti je med boljšimi, ima odličen strel z razdalje in se ne ustraši renomiranih nasprotnikov. Izpostavil bi še vratarja Prošta, ob klasično dobrem Škofu, ki se je v reprezentanco uvrstil skozi šivankino uho, predvsem na tekmi proti Srbiji pa je bil ključen za zmago.

Prvi del svetovnega prvenstva smo opravili z odliko, kakšen »kiks« pa ne bi bil usoden. Zdaj so stvari spremenjene, saj ni prostora za spodrsljaj. Situacije med tekmami bodo drugačne, saj bo pritisk večji. Tu se bodo pokazali karakterji moštev. Slovenija je dokazala, da ima dober karakter, kar se zna izkazati kot pomembna stvar. Končnice bodo zdaj še bolj stresne, saj bo venomer v igri napredovanje.

V osmini finala čaka Slovenijo Egipt. Še ena afriška reprezentanca poleg Tunizije, ki je pomladila reprezentanco. Imajo ekipo, ki se želi priključiti svetovnemu rokometnemu vrhu. Dvoboj zagotovo ne bo tako enostaven, kot je videti na prvi pogled. Treba se je zavedati, da Afričani iščejo priložnost za dokazovanje, ravno takšne tekme na izpadanje, kot je ta, pa jih najbolj motivirajo. Treba bo biti pazljiv, a kljub temu je napredovanje v četrtfinale povsem realno.