"Danes je bila težka tekma, ker je bila vidljivost slaba. Na strmini nisem videla ničesar in sem se le borila, da bi čim uspešnejše nastopila. Nisem smučala stoodstotno, zato je današnji izid še vrednejši. Potrebujem pa kakšen dan premora, saj se zdravstveno ne počutim najbolje," je po tekmi povedala Tina Maze.

"Danes je bila težka tekma in Mazejeva ni mogla narediti več, kot ji je uspelo. Včeraj je bila malo bolna in se ni dobro počutila, zato je njen današnji uspeh še več vreden. Nadaljevali bomo v tem ritmu do svetovnega prvenstva, se skušali v kratkem premoru nanj čim bolje pripraviti, nato pa zdržati do finala letošnje zime," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tina Maze.

Mazejeva je imela v težkih razmerah, po začetku tekmovanja na skrajšani progi je vse bolj snežilo, druga vmesna časa in je za vodilno Rebensburgovo zaostajala tri in 14 stotink. V spodnjem delu pa je izgubila še nekaj več in zaostala za 34 stotink. O tem, kako pomembne so bile startne številke, govori tudi podatek, da je bila četrta Španka Carolina Ruiz Castillo, ki se je s številko 1 osmič uvrstila med deseterico v pokalu, med prvo trojico pa je bila pred slabimi 13 leti, z drugim mestom na veleslalomu v Sestrieru. Triindvajsetletna Rebensburgova, ki je nastopila kot deveta, je zabeležila deseto zmago v pokalu, drugo na superveleslalomih, presenetljivo drugouvrščena Schmidhoferjeva, pa je s številko 3 prvič prebila med deseterico v karieri.

V nadaljevanju je za Mazejevo najprej nastopila Nemka Maria Höfl Riesch in vožnje ni opravila najbolje. Končala je na 19. mestu (+1,71). Sledila je Američanka Lindsey Vonn, ki je imela že pri prvem merjenju 81 stotink zaostanka, dve stotinki več pa je zaostala v cilju, kar je na koncu zadostovalo za sedmo mesto. Mazejeva je sedaj prevzela vodstvo v točkovanju superveleslalomov in ima 290 točk, štiri več od Vonnove (286). V skupnem seštevku ima Mazejeva že 1474 točk, 718 točk več od Höfl Riescheve (756) na drugem mestu, tretja je Avstrijka Anna Fenninger (644), četrta pa Vonnova (640), branilka velikega kristalnega globusa.

Mazejeva je že po sobotnem drugem mestu na smuku dosegla svoj osebni rekord po točkah v sezoni, ko je za tekmovalkami le 23 od skupno 37 predvidenih tekem. Na četrtem od sedmih superveleslalomov je znova posegla med prvo trojico, kar jih je uspelo tudi na prejšnji tekmi v tej disciplini 13. januarja v St. Antonu, kjer je postala šesta smučarka v zgodovini z zmagami v vseh disciplinah alpskega smučanja.

Svetovni pokal se bo konec prihodnjega tedna nadaljeval na Pohorju v Mariboru, kjer so v soboto končali dodatno zasneževanje, sneg je razgrnjen, celotna proga pa je bila utrjena z vodo s pomočjo injekcijske deske. V soboto dopoldan je delavcem na progi pomagal tudi predsednik države in častni pokrovitelj 49. Zlate lisice Borut Pahor, ki si bo ogledal nedeljski slalom; v soboto je na programu veleslalom. Zaradi izjemno uspešnih nastopov Tine Maze v tej zimi je pričakovati veliko gledalcev, tekmovanje iz Maribora pa bo neposredno prenašalo 14 televizijskih postaj. "V torek in sredo želimo trenirati v dobrih pogojih in se čim bolje pripraviti za konec prihodnjega tedna," je sklenil Massi.