Kranjec je moral na drugi tekmi premoč priznati le češkemu veteranu Maturi, ki je na skakalnici Okurajama slavil še drugo zmago zapored. "Če sem po včerajšnji prvi zmagi v karieri rekel, da so se mi s tem uspehom uresničile sanje, potem zagotovo še kar sanjam. Danes je bila zelo težka tekma v spremenljivih razmerah, a uspela sta mi dva dobra skoka, imel sem tudi malo športne sreče in zelo sem užival," je po zmagi dejal Matura, ki bo ta mesec dopolnil 33 let, in dodal: "Ta čas sem v dobri formi in komaj čakam na smučarske polete v Vikersundu in Harrachovu, v poletih še bolj uživam."

Tik pod vrhom je končal Kranjec, ki skorajda s tekme v tekmo dosega letošnje najboljše dosežke to zimo; začel je s četrtim mestom v Wisli, nato je bil na sobotni tekmi v Saporu tretji, danes pa v težkih razmerah, ko je ob sneženju pihal tudi dokaj močan vzgornik, drugi, potem ko je po prvi seriji zasedal sedmo mesto. V finalu mu je uspel odličen nastop in v deželi vzhajajočega sonca se je veselil še drugih stopničk. "Zaradi močnega sneženja smo imeli skakalci danes zelo zahtevne razmere. Vmes je bilo tudi neka sonca, za nameček pa precej vetrovno. Tekma je trajala dolgo, a sem drugega mesta zelo vesel. Uspela sta mi namreč dva dobra skoka, čeravno sem imel pri prvem nekoliko manjšo zaletno hitrost zaradi snega v zaletni smučini. Lahko rečem, da je za menoj popoln konec tedna," je po novem uspehu dejal 31-letni Kranjčan.

Velik uspeh Kranjca je s šestim mestom dopolnil tudi Tepeš, ki je bil po prvi seriji še mesto boljši, na koncu pa je prišel do najboljšega dosežka v svetovnem pokalu v karieri. "Zadovoljen sem tako s skokoma kot z uvrstitvijo. Skoki so bili na pravi ravni, rezultat pa je tudi moj najboljši, tako da sem lahko zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Tepeš in dodal: "Še dobro, da so kvalifikacije odpadle, saj se verjetno s tistim skokom sploh ne bi uvrstil na tekmo. Danes so bile razmere malo težje kot včeraj, pihalo je še nekoliko bolj, sneženje pa mene ne moti. Resda so pogoji bolj zahtevni, a meni je to všeč."

Prevc je imel v obeh serijah dobre razmere za nastop, a jih je bolje izkoristil v finalu, ko se je s 23. mesta po prvi seriji povzpel na končno deveto. "S pogoji na tekmi sem zadovoljen, saj sem imel v obeh serijah dobre razmere za skok. V prvi seriji jih nisem izkoristil, ker sem naredil preveliko napako na odskočni mizi," je dejal Prevc: "Od drugega nastopa nisem ničesar pričakoval, zbral sem se le na svoj nastop. Odpravil sem napako in na koncu se mi je dobro izšlo."

Brez finala so v slovenski ekipi danes ostali Nejc Dežman na 45., Tomaž Naglič na 48. in Jernej Damjan na 50. mestu, brez trideseterice sta v težkih razmerah ostala tudi Nemec Severin Freund in Norvežan Anders Jacobsen.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je rumeno majico zadržal Avstrijec Gregor Schlierenzauer (840 točk), ki je obe tekmi na Japonskem izpustil, Norvežan Anders Bardal (721), danes 15., je skupno na drugem mestu, tretji pa je Nemec Severin Freund (601). Najboljši Slovenec je po novem Peter Prevc (323) na 11. mestu, Jaka Hvala (298), ki bo tekmi na Japonskem in v Vikersundu izpustil zaradi nastopa na mladinskem svetovnem prvenstvu v Liberecu, je 15., Robert Kranjec (260) pa 19.