Leto 2012 sicer po njegovih besedah ni bilo enako uspešno za vse gospodarske družbe, vendar pa si kljub temu zasluži pozitivno oceno. Hribar vzroke za uspešno turistično leto vidi predvsem v dolgoročnem in sistematičnem uresničevanju turistične strategije na vseh področjih, od promocije do vseh ostalih oblik. "Enostavno mislim, da turistični sektor dobro deluje," je poudaril ob obisku Convente, poslovne borze za kongresni turizem.

Ob tem je pojasnil, da se zaradi krize sicer spreminja struktura gostov, saj v Slovenijo prihaja vedno več tujih gostov. "Beležimo veliko rast tujih turistov in začenja se tudi večja razpršenost po trgih in to je tisto, kar nas veseli," je dejal. Po drugi strani pa je zaradi ekonomske in finančne krize opazen upad slovenskih gostov.

Hribar ostaja optimističen tudi z napovedmi za letošnjo turistično sezono. Kot je pojasnil, se bodo tudi letos nadaljevale vse aktivnosti na promocijskem področju. "Cilji ostajajo enaki. Rast, razvoj in dvig konkurenčnosti turizma so ključni," je dodal.

Dobre turistične rezultate sice beležijo tudi v prestolnici. Kot so sporočili iz Turizma Ljubljana, je bilo po začasnih podatkih v Ljubljani v letu 2012 opravljenih 839.348 turističnih nočitev, kar je 6,1 odstotka oziroma slabih 50.000 več kot v letu 2011.

Ljubljana je po oceni Turizma Ljubljana v letu 2012 zabeležila 444.100 turističnih prihodov, v letu 2011 pa po podatkih Statističnega urada RS 425.163, kar pomeni 4,5 odstotka več turistov, ki so v Ljubljani prenočili vsaj enkrat.