Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Gana - DR Kongo
1
Gana sodi med favorite prvenstva, kar je dokazala tudi na zadnjih prijateljskih tekmah, saj je premagala Cape Verde, Egipt in Tunizijo. Izbranci selektorja Jamessa Kwesija Appiaha proti skromnemu Kongu, ki na lestvice Fife zaseda skromno 101. mesto, težav zato ne bi smeli imeti.

Nogomet - Italija - 1.liga

Milan - Bologna
1
Milan s potekom letošnje sezone ne more biti zadovoljen, saj v prvenstvu zaseda zanj sila skromno sedmo mesto. A rdeče-črni so nazadnje na pokalni tekmi proti Juventusu, ki so jo izgubili šele po podaljšku, dokazali, da so se sposobni kosati tudi z najboljšimi. Čeprav Bologne ne gre podcenjevati, so Milančani na domačem San Siru zagotovo favoriti.


Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia - Real (M)
0

Real Madrid je v torek v pokalu Valencio resda premagal, a goste je pokopala predvsem neučinkovitost v napadu. Varovancem Ernesta Valverda se danes ponuja lepa priložnost za maščevanje, toda naloga še zdaleč ne bo lahka, saj je poškodovana oziroma kaznovana cela kopica igralcev. A Valencii gre na roke zagotovo slabo vzdušje v slačilnici Reala, za povrh pa so galaktiki oslabljeni tudi v obrambi, saj Jose Mourinho ne more računati na Pepeja in Sergia Ramosa.

Košarka - ZDA - NBA

Toronto - LA Lakers
2

Lakers se kljub izvrstnemu igralskemu kadru v letošnji sezoni z najboljšimi ekipami ne morejo enakovredno kosati. Toronto mednje zagotovo ne sodi, saj so Kanadčani med najslabšimi v ligi. Za sabo imajo štiri zaporedne poraze in ne bi smeli predstavljati težave niti neprepričljivim jezernikom.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Graz - Olimpija
1

Ko je postalo jasno, da se Olimpija ne more več uvrstiti med najboljših šest, je Ljubljančanom močno padla motivacija. Zadnje tri tekme so tako izgubili, za povrh pa prejeli kar 15 golov in dosegli le tri. Ob tako skromni Olimpiji domači hokejisti, ki lovijo tretje mesto, danes ne bi smeli imeti težkega dela.