Andreja Mali, druga Slovenka, je bila 35. (4:05,6/3), in je prav tako osvojila točke pokala.

Gregorinova je bila v boju za zmagovalne stopničke vse do zadnjega streljanja. Pred tem je bila ves čas povsem v ospredju, saj leže ni zgrešila na nobenem izmed dveh postankov, enkrat pa je poslala naboj mimo tarče le na prvem strelskem mestu stoje. Zadnje streljanje pa je opravila bistveno slabše, zgrešila je trikrat in tek začela kot enajsta po vrsti. Svojo uvrstitev je nato z dobrim tekom popravila za tri mesta. Trikrat je tarčo zgrešila Malijeva in je izgubila eno mesto, ki ga je dosegla na petkovem sprintu, ko je bila 34.

"Že pred tekmo sem se odločila, da grem danes na zmago. Od prvega koraka v smučini sem se pognala v lov za najboljšimi in se jim tudi zelo hitro priključila. V položaju leže je šlo vse kot po maslu in kot sem tudi pričakovala. Bolj sem se bala položaja stoje, kjer imam v zadnjem obdobju nekaj več težav že na treningih, sploh pa na tekmah. Ne najdem tistega pravega strelskega ritma in tudi utrujenost na tej višini je naredila svoje. Spet so se mi zatresle noge in borila sem se za vsak strel posebej. Naredila sem najbolje, kar znam in kolikor je bilo v tistem trenutku možno. Z mojo trenutno tekaško formo je prav gotovo mogoče narediti več, zato ne morem biti povsem zadovoljna. Za stopničke je treba biti v tej konkurenci skoraj popoln, sama pač nisem bila in napake na strelišču so se maščevale," je povedala Gregorinova.

Bergerjeva je zgrešila dvakrat, vendar je bila izjemno hitra v smučini in je 14. mesto s sprinta pretvorila v svojo šesto zmago to zimo. S tem je povečala vodstvo v skupnem seštevku pokala (661 točk). Gregorinova je 11. (357) pred premorom do svetovnega prvenstva, ki ga bo češko Nove Mesto gostilo med 7. in 17. februarjem.

"Kljub premoru, ki nas čaka do nastopov na SP, bo tekaška forma morala ostati na visoki ravni. Verjamem, da bosta trenerja sestavila tak program, da bomo le še bolj konkurenčni. Bo pa treba popraviti streljanje stoje, kar ne gre zlahka in preko noči, zato bo teh 14 dni premora kot nalašč," je bila Gregorinova z mislimi že usmerjena v obdobje do odhoda na Češko.

Ob 15.15 bo na moškem zasledovanju tretje mesto branil Jakov Fak, Klemen Bauer pa bo tekmo začel kot 24.