Kavčič, ki se je proti 20-letnemu domačinu Jamesu Duckworthu, 223. igralcu z lestvice ATP prvič v karieri prebil v 3. krog katerega od turnirjev velike četverice, je bil v današnjem dvoboju precej izčrpan. Dvoboj 2. kroga z Duckworthom je namreč trajal skoraj pet ur na 40 stopinjah Celzija in več, po zmagi pa je 25-letni Ljubljančan doživel celo fizični šok.

Današnji obračun s sedmim nosilcem je trajal vsega 79 minut, Tsonga, nekdanji finalist Austalian Opna, ki je bil za Kavčiča danes premočen nasprotnik, pa je oddal le sedem iger.

Srebotnikova v ženskih dvojicah gladko v 3. krog

Najboljša slovenska igralka dvojic Katarina Srebotnik je bila uspešna tudi v 2. krogu odprtega prvenstva Avstralije v tenisu, uvodnega turnirja za grand slam v sezoni. V paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, s katero sta peti nosilki, je gladko po uri in 27 minutah igre s 6:1 in 7:6 (3) ugnala hrvaško - madžarsko dvojico, Darija Jurak - Katalin Marosi.

Slovensko - ruska naveza, ki je v pripravah na odprto prvenstvu Avstralije osvojila turnir WTA v Sydneyju, se bo v 3. krogu Melbourna pomerila z boljšim parom iz obračuna med ameriško dvojico Serena - Venus Williams ter rusko - belorusko navezo Vera Duševina - Olga Govorcova.

Murray, Azarenka in Serena Williams gladko, konec za Del Potra

Tretji nosilec Andy Murray uspešno nadaljuje nastope na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu. V 3. krogu je Škot s 6:3, 6:4 in 7:5 premagal svojega rednega partnerja za trening, Litovca Ricardusa Berankusa. Napredovali sta prva in tretja nosilka turnirja Belorusinja Viktorja Azarenka in Američanka Serena Williams.

Zmagovalec lanskega odprtega prvenstva ZDA Murray je tako dobil še 26. dvoboj na OP Avstralije in napredoval v drugi teden turnirja za grand slam. Murray je priznal, da ga je ves čas jezil močan in spremenljiv veter na igrišču Roda Laverja. "Na eni strani igrišča je bilo precej bolj vetrovno kot na drugi, saj se je veter vrtel na igrišču in spreminjal smer. Pa še podlaga je precej hitra. Težko je bilo igrati danes," je dejal škotski zvezdnik, ki je za zmago potreboval skoraj dve uri in četrt.

Zataknilo pa se je šestemu nosilcu, Argentincu Juanu Martinu Del Potru, ki ga je presenetil nepostavljeni Francoz Jeremy Chardy, 36. igralec z lestvice ATP. Slednji je v 3. krogu zmagal s 6:3, 6:3, 6:7 (3), 3:6 in 6:3. Del Potro je sicer zabil 13 asov, vendar naredil kar 35 neizsiljenih napak in petkrat izgubil igro na svoj servis.

Napredoval je tudi sedmi nosilec in finalist OP Avstralije leta 2008, Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je gladko odpravil Blaža Kavčiča, ter deveti nosilec Richard Gasquet, ki je zaustavil Hrvata Ivana Dodiga. V 3. krog se je poslovil še en hrvaški igralec; 12. nosilca Marina Čilića je izločil Italijan Andreas Seppi.

V ženski konkurenci je prva nosilka Azarenka, ki se mora letos prebiti vsaj do finala, če želi zadržati številko 1 na lestvici WTA, oddala en niz 63. igralki z lestvice WTA, Američanki Jamie Hampton. "Dvoboj je bil težek, a vesela sem, da sem se kljub slabši igri, nič mi ni šlo po načrtih, borila naprej in zmagala. To je pomembno. Veselim se nadaljnjih izzivov," je dejala Azarenka.

Serena Williams, ki se je v 2. krogu močno udarila v usta in obraz, ni niti za trenutek pokazala, da jo boli desni gleženj, in je "odpihnila" Japonko Ajumi Morito. "Počutim se dobro in menim, da sem odigrala odličen dvoboj. Upam, da bom znala zadržati takšno igro tudi v drugem tednu in bom še napredovala," je dejala Williamsova, petkratna zmagovalka OP Avstralije, ki ima skupno " žepu" že 15 turnirjev za veliki slam.