»Ravnal je napak. Je goljufal, za takšno početje pa ni opravičila. Če je iskal odrešenje, mu je spodletelo,« je bil neusmiljen predsednik Svetovne protidopinške agencije (Wada) John Fahey, ki sicer ne dvomi, da so se dopinški testi od leta 2005, ko je Armstrong nazadnje osvojil Tour de France, močno izboljšali. »Nekateri testi so se v preteklosti izkazali za neučinkovite, vendar se je to zdaj spremenilo.«

Armstrong se je v pogovoru z Winfreyjevo za svoje početje kar štirikrat opravičil, med drugim pa je tudi dejal, da mu mnogi zaradi tega nikoli ne bodo oprostili. »Po ogledu intervjuja sem dobil občutek, da je namignil, da ga ne bi ujeli, če se ne bi vrnil v kolesarstvo. Prav tako ni navedel imen ljudi, s katerimi je sodeloval,« je še povedal Fahey in dodal, da se mu ni zdelo, da Armstrong obžaluje svoja dejanja.

Armstrong naj priča pod zaprisego

Podobno razmišljajo tudi pri Ameriški protidopinški agenciji (Usada), saj so kolesarja že pozvali, da pod zaprisego razkrije podrobnosti njegovega početja. »Če je iskren in želi popraviti svoje pretekle grehe, bo pričal pod zaprisego,« je dejal predsednik Usade Travis Tygart, ki pa ostaja optimističen: »Lance Armstrong je nocoj končno priznal, da je bila njegova kolesarska tekmovalna pot zgrajena na podlagi laži in močnih doz dopinga. Njegovo priznanje je majhen korak v pravi smeri.«

Uci: Armstrongovo priznanje pomemben korak

Odzvali so se tudi v Mednarodni kolesarski zvezi (Uci), ki je bila po izbruhu škandala tarča očitkov, da je prikrivala škandal in ni ukrepala dovolj ostro ter dovolj zgodaj. Predsednik zveze Pat McQuaid je pozdravil Armstrongovo priznanje: »Odločitev, da se je soočil s preteklostjo, je pomemben korak na dolgi poti do ponovne vzpostavitve zaupanja v kolesarstvu in športu. Potrdil je, da ni bilo nikakršne zarote ali dogovora med njim in Uci.« Mednarodna zveza je sicer ustanovila posebno neodvisno komisijo, ki bo preiskala svojo vlogo v tem škandalu.

Đoković: Moral bi trpeti za laži, ki jih je natrosil skozi leta.

Eno izmed odmevnejših izjav na temo Armstrongovega priznanja jemanja prepovedanih poživil je sicer podal teniški as Novak Đoković, ki se te dni mudi na teniškem prvenstvu v Melbournu. »Da takšni ljudje delujejo v športu, je sramota. S svojo kariero in življenjsko zgodbo je ogoljufal šport in številne ljudi po svetu. To ni pravi način, da si uspešen. Moral bi trpeti za laži, ki jih je natrosil skozi leta. Mislim, da bi mu morali odvzeti prav vse osvojene lovorike,« je bila ostra številka ena svetovnega moškega tenisa.