PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Rokomet – SP (M)

Argentina - Tunizija
2

Tunizijci so na prvenstvu prikazali presenetljivo dobro formo. Na prvi tekmi proti Francozom so še pet minut pred koncem vodili za dva gola, a nato povsem popustili in nesrečno izgubili, potem pa so premagali Nemce in Črnogorce. Na zadnji tekmi so klonili proti Brazilcem, kar je ogrozilo njihovo napredovanje v osmino finala. Za dosego tega cilja bodo morali danes odbiti napad Argentincev, ki so na prvih štirih tekmah premagali le najslabšo ekipo v skupini – Črnogoro. Glede na do sedaj videno bi si morali Tunizijci danes z zmago zagotoviti pot med 16 najboljših. (6/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - Linz
2

Olimpija je obsojena na igranje v spodnjem domu in boj za dve mesti, ki še vodita v končnico. Zadnji dve koli prvega dela tekmovanja bosta za zmaje torej dokaj nepomembna, kar bo opazno tudi v manjši motivaciji, to pa bo verjetno odločilno v boju z aktualnim prvakom, ki pa zmago nujno potrebuje, saj si še ni zagotovil mesta med prvo šesterico. Linz je letos Olimpijo premagal na vseh treh tekmah, v Tivoliju sicer le po kazenskih strelih, ugodno tradicijo pa bo verjetno nadaljeval tudi danes, saj mu bo šlo dodatno na roko tudi dejstvo, da bo v golu Ljubljančanov ponovno stal mladi Matic Boh, ki ne more enakovredno zamenjati kaznovanega Jerryja Kuhna, kar je bilo dobro vidno tudi v torek proti Salzbugu (1:5). (7/10)

Tenis - WTA – Melbourne

Williams V. - Šarapova M.
2

Marija Šarapova je v odlični formi, saj v prvih dveh krogih ni izgubila niti ene same igre. Po štirih kravatah jo tokrat čaka nekoliko težja naloga, a vseeno je Venus Williams verjetno ne more ustaviti. Izkušena Američanka je imela v zadnjem obdobju precej težav s poškodbami in je daleč od stare forme, ko je osvajala grand slame, njena zmaga proti Rusinji, ki je morda celo prva favoritinja turnirja, pa bi bila kar veliko presenečenje. (8/10)

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

PSV Eindhoven - Zwolle
1

Nizozemci so končali z zimskim premorom. PSV je prezimil na prvem mestu, kjer bo prav gotovo nameraval tudi ostati vse do poletja. Matavž in druščina se k tekmovanju vračajo s tekmo proti dokaj lahkemu nasprotniku, saj Zwolle, ki je v prvem delu prvenstva zmagal le trikrat, spada med ekipe, ki se bodo borile za obstanek. (8/10)