Slovenska biatlonka Teja Gregorin je bila do drugega streljanja v boju za stopničke, nato pa je morala dvakrat v kazenski krog in padla na 11. mesto (46,6/2). Do točk je prišla tudi Andreja Mali (1:53.7/1) na 34. mestu, Dijana Ravnikar pa je ob vrnitvi v biatlonsko karavano zasedla 85. mesto (3:22,6/1) in ostala brez sobotnega zasledovanja.

Tekmo je odločilo prav strelišče. Olimpijska prvakinja Kuzmina si na strelišču ni privoščila napake. Mäkäräinenova in Domračeva sta zgrešili že leže in lovili zaostanek, glede na zaostanek v smučini pa bi Kuzmino lahko ugnali le Francozinja Marie Dorine Habert in Gregorinova. Francozinja je zgrešila en strel, Gregorinova pa kar dva in kljub hitremu teku v smučini ni mogla nadomestiti dodatnih 300 metrov iz kazenskega kroga, čeprav je bila v zadnjem krogu hitrejša od zmagovalke.

"Nisem zadovoljna s tem, kar sem prikazala na strelišču. Z današnjim tekom bi morala doseči bistveno več, a dve napaki na strelišču sta absolutno preveč za vrhunsko uvrstitev, a na koncu je 11. mesto največ, kar sem lahko iztržila. Vem, da sem sposobna več in komaj čakam naslednjo priložnost, kjer bom poskušala ta strelski izid popraviti," je bila po tekmi rahlo razočarana 32-letna Gregorinova.

To bo imela Gregorinova že v soboto na zasledovanju: "Mislim, da zaostanek ni prevelik za kakšno dobro uvrstitev. Vse bo odvisno od streljanja, saj je tekaška forma trenutno zelo dobra, tako da sem zelo optimistična, čeprav imam pri streljanju stoje zadnji 14 dni drobne težave, a upam, da jih bom čim prej odpravila," je še povedala slovenska tekmovalka, na polovici svetovnega pokala uvrščena na 13. mesto v skupnem seštevku. Sama ima od sobotne tekme res velika pričakovanja, saj Anterselva sodi med tista tekmovališča, ki ji ustrezajo najbolj.

V petek bodo v Anterselvi v sprintu nastopili moški.