Če gre soditi po začetku sezone, je slovo Loeba - izzive bo devetkratni svetovni prvak našel v drugih razredih avtomobilističnega športa - edini način, da bo do skupne zmage v SP prišel še kdo drug. Francoski mojster volana je tudi letošnji Monte Carlo, tradicionalni uvod v sezono, začel najbolje.

Potem ko so pri njegovi ekipi Citroen ostali brez glavnih tekmecev zadnjih letih, saj bo Ford nastopal le s poltovarniško ekipo, je bil po prvih štirih "brzincih" v okolici Valenca danes še najbližje njegov soimenjak in nekdanji veliki Citroenov up Ogier. Mladi Francoz zdaj nastopa za novinca v prvenstvu, nemško tovarno Volkswagen, po prvem dnevu pa ima za Loebom že minuto in 20 sekund zaostanka. Tretji je Finec Mikko Hirvonen (Citroen), ki bo, ko Loeb ne bo vozil, prvi dirkač francoske ekipe, a zaostaja že 1:46 minute. Še en Citroenov voznik Španec Dani Sordo pa je četrti, toda že z dvema minutama zaostanka.

Reli Monte Carlo se bo v četrtek nadaljeval s šestimi hitrostnimi preizkušnjami, do konca dirke jih bo na sporedu skupno 18. Lansko zmago na tej dirki brani Loeb, Hirvonen (2010) in Ogier (2009) pa sta na reliju v kneževini slavila, ko je štel za točke prvenstva IRC.