Slovenski odbojkarski prvaki, sodeč po prvi tekmi, nimajo veliko možnosti, da se uvrstijo med najboljših šest evropskih ekip. Na prvi tekmi v Stožicah se je Banca Lanutti Cuneo pokazala kot mnogo boljše moštvo in je zasluženo dobila dvoboj. Varovanci Luke Slabeta, čeprav so dva niza izgubili tesno, niso imeli nikakršnih možnosti za presenečenje, to pa predvsem zaradi dveh razlogov. Napad na čelu z Alenom Šketom, Andrejem Flajsom, in Jasonom Jablonskym je bil premalo udaren, v obrambi pa Ljubljančani nikakor niso mogli zaustaviti bolgarskega reprezentanta Cvetana Sokolova, ki je praktično prispeval vse pomembne točke.

Statistika prvega niza je kazala, da so imeli domači boljši sprejem, a precej slabši napad. Podajalec Carlos Moreno ni najboljše opravil svojega dela, Jablonsky pa je storil preveč napak, marsikdo v dvorani se je ob njegovih napakah spomnil na Uroša Kovačevića, ki je po skupinskem delu lige prvakov zapustil Ljubljano. Italijani, ki so tekmo začeli brez zvezdniškega organizatorja igre Srba Nikole Grbića (v Slovenijo ni dopotoval niti italijanski reprezentant Luigi Mastrangelo, ki naj bi bil poškodovan), so napake domačih spretno kaznovali, čeprav je bil končni izid niza tesen, pa so imeli ves čas vse niti v svojih rokah. Do prve občutnejše prednosti so prišli po napakah Morena pri podaji in asu Sokolova, ko je bil rezultat 6:10. Domači so jih sicer na 15. točki ujeli, prav tako so izničili tudi tekmečevo vodstvo z 20:17, toda končnica uvodnega niza je vseeno pripadla gostom, za njihovo vodstvo z 1:0 je z napako pri mreži poskrbel Milan Rašić.

V nadaljevanju so gosti popravili tudi sprejem, jasno je bilo, da se domačim ne piše nič dobrega. Do prvega tehničnega odmora drugega niza so sicer še držali korak, nato pa se je začel njihov potop. Razpoloženi Cvetanov in Andrea Rossi sta poskrbela za vodstvo Cunea s 14:9, do konca niza pa se gostiteljem ni uspelo približati.

Slabe je moral reagirati. Gregor Ropret je na mestu podajalca zamenjal Morena, Jan Klubučar je bil zamenjava za Jablonskega, namesto Šketa pa je v igro prišel Mory Sidibe. Menjave sadov niso obrodile takoj, saj so na začetku tretjega niza gosti povedli z 8:1, a Ljubljančani so vendarle ujeli ritem. Z blokom Klubučarja so povedli s 15:14 in navijači domače ekipe so zaživeli, še posebej glasni so postali po vodstvu 21:17, ko je po protinapadu točko prispeval Sidibe. Za zamenjave se je odločil tudi gostujoči trener Roberto Piazza, v igro je vstopil tudi Grbić, in to je Italijanom prineslo želeni učinek. Z delnim izidom 6:0, za katerega je zaslužen predvsem Sokolov, so prišli do prednosti, tudi do zaključne žoge, drugo je izkoristil kapetan Belgijec Wout Wijsmans.