Štiridesetletni Benčina, ki je bil edini kandidat za predsednika, je v mladih letih nekaj časa treniral tudi atletiko v kranjskem Triglavu, sicer pa je poslovnež, ki živi v Ljubljani. Dobil je vseh 31 možnih glasov predstavnikov klubov.

"Osemletni mandat Kukavice je prinesel izreden napredek pri izidih in tudi v organizacijskem delu. To bo težko ponoviti, želim pa si, da bi dosegali podobne rezultate kot v zadnjih letih. Moje prihodnje delovanjem vidim na treh ravneh, na športni (vrhunska, rekreativna, ter otroška in mladinska atletika), poslovni (popularizacija, komercializacija, vpetost v mednarodno okolje) ter podporni (infrastruktura, mitingi in tekmovanja ter pravilniki, standardi in komisije). Želim si, da bi večina dosedanje ekipe nadaljevala delo, ter da bi dobili še koga z novimi idejami in znanji," je pred volitvami osnovne točke bodočega dela AZS izpostavil Benčina ter klubsko atletiko označil kot temelj delovanja zveze.

Njegova dolgoročna želja je, da bi letno na prireditvah pod okriljem zveze sodelovalo 100.000 ljudi, da bi AZS postala najštevilčnejša športna zveza v državi ter da bi ponovno dobili Slovenca v svet evropske zveze. "Že letos si želimo, da bi se reprezentanca prebila v prvo evropsko ligo. Atletika se nahaja v ključnem obdobju. Vrhunska selekcija je starejša, potrebujemo mlade, da bodo zapolnili vrzeli. Prav tako bomo skušali nadaljevati rast na finančnem področju, s katerim bomo lahko poskrbeli za celoten razvoj kraljice športov pri nas. To pa bo odvisno od splošnega gospodarskega stanja. Mogoče bo treba storiti tudi kakšen korak na mestu, da bomo lahko pozneje lažje in hitreje nadaljevali," je navedel Benčina.