Vodilna slalomistka sezone, ameriška najstnica Mikaela Shiffrin, je zasedla drugo mesto (+0.56), nemški uspeh pa je s tretjim časom po prvi vožnji dopolnila Christina Geiger (+0.83).

Poleg Mazejeve je od Slovenk danes nastopila še Ana Bucik, ki je na koncu z zaostankom štirih sekund in 16 stotink za vodilno Höfl-Rieschevo zasedla končno 38. mesto.

Finalna vožnja se bo predvidoma začela ob 20.45.

Maier: Tina lahko preseže 2000 točk

Upokojeni avstrijski smučarski zvezdnik Hermann Maier je v pogovoru za avstrijsko tiskovno agencijo Apa dejal, da verjame v Tino Maze, ki lahko po njegovem že v tej sezoni preseže njegov rekord po številu zbranih točk v svetovnem pokalu. Legendarni Maier je v sezoni 1999/2000 zbral 2000 točk, Mazejeva pa jih ima po 20 tekmah od 37 "na računu" 1289.

"Čez poletje je trenirala zelo veliko in je resnično močna. Vidim, da lahko preseže moj rekordni zbir," je povedal 40-letni Maier. Po dobri polovici sezone ima Črnjanka 1289 točk, pred drugouvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch pa ima več kot 500 točk prednosti. Mazejeva je v letošnji sezoni šestkrat stopila na najvišjo stopničko, nazadnje v nedeljo na superveleslalomu v St. Antonu, skupno pa je bila na odru za zmagovalke trinajstkrat.

V veleslalomskih razvrstitvi je 29-letna Mazejeva prav tako na vrhu, na svetovnem prvenstvu v Schladmingu pa bo branila naslov najboljše na svetu. Blizu Maierjevemu rekordu je bila v lanski sezoni kraljica alpskega smučanja zadnjih nekaj let Američanka Lindsay Vonn, ki je sezono končala z le 20 točkami manj kot avstrijska legenda.

Z nedeljsko zmago v superveleslalomu je Mazejeva vstopila v elitni večni klub šestih alpskih smučark z zmagami v vseh posamičnih disciplinah. V St. Antonu je prismučala do 17. zmage v karieri, skupno pa ima 12 veleslalomskih zmag, eno smukaško, dve superkombinacijski, slalomsko in superveleslalomsko. V karieri je sicer že 51-krat stopila na oder za zmagovalke.

Najboljša smučarka letošnje sezone je po zadnji zmagi napovedala, da lahko preseže rekordnih 2000 točk v sezoni. Ta mejnik pa v zgodovini ni uspel še nobeni alpski smučarki.