Že danes bo znova drvela po belih strminah, le da nekoliko počasneje kot minuli konec tedna. V Flachauu bo namreč slalom (prvi tek ob 17.45, drugi ob 20.45), na katerega ima lepe spomine. V minuli sezoni je na tem prizorišču prismučala do tretjega mesta, zaostala je le za Marlies Schild in Mario Höfl-Riesch. Mazejeva cilja na vsaj ponovitev tega uspeha ali še višje, na najvišjo stopnico, ki zanjo v tej sezoni predstavlja edini izziv. Tako bo lovila še prvo slalomsko zmago v tej sezoni, in to na progi, ki se imenuje po smučarju, ki ga Mazejeva lovi – Hermannu Maierju. Lov proti 2000 točkam, ki jih je kot edini dosegel prav smučar iz Flachaua, se bo nadaljeval na njegovem dvorišču.

Mazejeva bo morala smuči za hitre discipline zamenjati s slalomskimi, kar pa ji že dolgo ne povzroča težav. Niti utrujenost je ne daje in nič ne kaže na padec forme. »Prehod s superveleslaloma na slalom ne bo nič posebnega. Nimam težav s tem. Je pa res, da druga dekleta trenirajo slalom, medtem ko sem jaz tekmovala v St. Antonu. A mislim, da ne bom imela težav. Niti z utrujenostjo jih ne pričakujem. Dan počitka mi zadostuje,« je dejala Tina Maze, ki uživa v vlogi najboljše smučarke na svetu. »Šele po koncu kariere bom spoznala, kaj sem zares dosegla v tej sezoni. To je odlično,« se ji je smejalo še v St. Antonu.

Danes bo poskušala popraviti tudi edini spodrsljaj v tej sezoni, ki se ji je pripetil v Zagrebu, ko je na slalomu odstopila. Niti to ni vplivalo na njeno samozavest, ki se sedaj zdi neomajna. Navijači, ki so jo glasno spremljali v St. Antonu, verjetno pa jih bo nekaj tudi na nočnem spektaklu v Flachauu, že željno pričakujejo, kako se bo ta z novimi uspehi še okrepila. aro