Salzburg v tej sezoni nikakor ni našel konstantne forme. Je največje razočaranje dozdajšnjega obdobja, saj je veliko presenečenje, da sta manj točk zbrala le globoko zadnji Innsbruck in povprečni Dornbirn na predzadnjem mestu. Letošnja sezona je nadvse nenavadna, saj za uvrstitev na šesto mesto ni dovolj niti 50 točk, kar je v nasprotnem sorazmerju s preteklimi leti. Zanimivo je tudi to, da sta Olimpija in Salzburg s 43 točkami bližje prvemu Beljaku kot predzadnjemu Dornbirnu.

Danes bodo imeli Ljubljančani zelo zahtevno delo, saj je Salzburg v Ljubljani vselej zelo motiviran. V vratih bo od prve minute sploh prvič začel Matic Boh, saj se bo Jerry Kuhn po nedeljskem incidentu na zahodu Avstrije hladil na treh tekmah. Ko ga je Daniel Bois večkrat oviral v njegovem prostoru, so mu popustili živci. Napad na avstrijskega napadalca je bil neprimeren in nešporten, saj je Kuhn nasprotnika po glavi udarjal s čelado v roki, ob tem pa so branilci obstali kot vkopani. Gre za pomanjkanje moštvenega duha ali bojazljivost?

EBEL, 42. krog (danes ob 19.15): Telemach Olimpija – Salzburg, KAC – Innsbruck, Beljak – Znojmo, Alba Volan – Medveščak, Dornbirn – Gradec, Dunaj – Linz. mag