Kakšne spomine imate na igranje v Zaragozi?

V Aragonovem dresu sem igral od leta 2006 do oktobra 2008, približno dve leti in pol. Bilo je super in na Zaragozo imam zelo lepe spomine. Poleg rokometnih radosti sem doživel še dve v zasebnem življenju, saj se je tukaj rodil moj drugi sin Lovro, prvi sin Žiga pa je začel hoditi v šolo.

Ali imate kakšne stike z nekdanjimi soigralci iz Aragona in ljudmi iz klubskega vodstva?

Iz časov, ko sem bil v Zaragozi, je ostalo malo igralcev, kajti večina je zapustila klub. Razlog je predvsem velika kriza, zaradi katere ima klub velike denarne težave. Banko, ki je glavni sponzor kluba, bo prevzela druga banka in denarni vložek v klub se bo še dodatno zmanjšal.

Kako to, da ste se odločili za prihod v Zaragozo in ogled tekem Slovenije na SP?

Združili smo prijetno s koristnim, za kar je bila odlična priložnost. V mestu, kjer sem nekoč igral, si zdaj lahko ogledamo tudi slovenske tekme. Z družino, ženo Barbaro in sinovoma smo prišli v nedeljo, ostajamo pa še na tekmi proti Poljski. Z nami sta še nekdanja rokometaša in prijatelja, Gregor Cvijič in Boštjan Makovec z družinama.

Slovenija je na prvih dveh tekmah proti Savdski Arabiji in Južni Koreji zmagala, zdaj pa jo čaka derbi s Poljaki.

Očitno je bilo, da naši fantje še niso v polnem tekmovalnem ritmu. Na prvi tekmi proti Arabcem se je poznalo, da so bili dan prej na dolgi in naporni poti ter da so prišli v Zaragozo le dobrih 24 ur pred tekmo. Proti Južni Koreji so odlično začeli, potem so obstali in Azijci so prišli nazaj v igro. A po odličnih Škofovih obrambah so jeziček na tehtnici nagnili na svojo stran in zasluženo zmagali. Proti Poljakom je treba dvigniti raven igre v obrambi, predvsem v sredini, da tekmeci ne pridejo do tolikšnega števila »zicerjev«, kot jih je imela Južna Koreja. Če bodo dobro igrali, bo prišla tudi nagrada – dober izid.

Ali je Slovenija sposobna osvojiti prvo ali drugo mesto v skupini in se v osmini finala pomeriti z na papirju lažjim nasprotnikom?

Naš glavni cilj mora biti zmaga na vsaki tekmi. V osmini finala bomo za nasprotnika dobili tistega, ki si ga bomo zaslužili. Španija? Mogoče bi se ji bilo dobro izogniti, a niti ne bi toliko razmišljal o drugih, ampak le o nas. Na eni tekmi je vsak premagljiv, nikogar se ne smemo bati, sočasno pa nikogar podcenjevati, kar se je zgodilo proti Savdski Arabiji.

Ste še na kakršen koli način povezani z rokometom?

Le kot opazovalec, gledalec. Včasih me kakšen menedžer pokliče za mnenje o kakšnem igralcu in za zdaj je to vse. Biti trener ali rokometni funkcionar? Pred dvema letoma sem se prijavil na razpis RZS za direktorja reprezentanc in generalnega sekretarja, a doslej nisem dobil še nobenega odgovora na prijavo. dek